Latest News

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τα υποβρύχια έπιασαν λιμάνι;

Φουρτούνες στο λιμάνι φαίνεται ότι προκαλεί η εισαγγελική έρευνα για τα υποβρύχια. Ήδη, οι εισαγγελείς κάλεσαν...
...για κατάθεση μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Από δημοσιεύμα του "Βήματος" αποκαλύπεται η αναφορά του πορίσματος για τους συνδικαλιστές Γ. Κοντάκη, Στ. Μαρκάτο και Ι. Μίχα. «Σημειώνουμε» επισημαίνεται «ότι κατά τον έλεγχο που διενεργήσαμε στα Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ) διαπιστώθηκε ότι ο κ. Κοντάκης ήταν κατά το κρίσιμο διάστημα πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στην ΕΝΑΕ, ενώ στη διοίκηση ήταν και οι κκ. Ι. Μίχας και Στ. Μαρκάτος. Σύμφωνα με τα έγγραφα-καταγγελίες που απεστάλησαν στην υπηρεσία μας,οι Μίχας και Μαρκάτος από τα έτη 1.1.2007 ως τις 31.12.2010 ήταν νομάρχης και αντινομάρχης Πειραιά, πλην όμως πληρώνονταν από τα ΕΝΑΕ. Και οι τρεις καταγγέλλεται ότι μετείχαν στις διαπραγματεύσεις και εκφράζονταν ευνοϊκά υπέρ των γερμανικών εταιρειών...» .
Και οι τρεις εκλήθησαν ως ύποπτοι για ανωμοτί εξηγήσεις από τις εισαγγελείς κυρίες Πόπη Παπανδρέου και Ευγενία Κυβέλου που διερευνούν την υπόθεση.

@ Ο Γ. Μίχας σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, σημειώνει: 
"Δεν έχω την παραμικρή ανάμειξη με τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Δεν υπήρξα ποτέ μέλος οποιασδήποτε επιτροπής για την αγορά των υποβρυχίων.
Από το Δ.Σ. του Σωματείου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχω αποχωρήσει από το 1996.
Ουδέποτε υπήρξα μέλος οποιουδήποτε Δ.Σ. της εταιρίας των Ελληνικών Ναυπηγείων ή άλλης θυγατρικής της.
Δηλώνω σοκαρισμένος, εξοργισμένος και αηδιασμένος από την νοοτροπία και ιδεολογία όσων δεν διστάζουν να σπιλώνουν υπολήψεις στο όνομα ποιος ξέρει ποιάς επιδίωξης".