Latest News

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Της... ΡεΠούσης έγινε στη Βουλή!


Η "τσαπατσούλικη" ιστορία περί συνωστισμού ανέβασε το θερμόμετρο στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή με αφορμή αναφορά της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση στα... γεγονότα της Σμύρνης. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ρεπούση αναφέρθηκε στα γεγονότα της Σμύρνης για να σχολιάσει την διοχέτευση κονδυλίων στην Ακαδημία Αθηνών. Η Ρεπούση συγκέντρωσε τα πυρά αρκετών βουλευτών, ανάμεσά τους και ο κ. Κοντός και ο κ. Νεράντζης, οι οποίοι την επέκριναν για τις αναφορές της περί συνωστισμού. 

Από τα έδρανα της Βουλής ακούστηκαν πολλοί σχολιασμοί περί συνωστισμού και η Ρεπούση απάντησε λέγοντας ότι στις παλαιοκομματικές πρακτικές και τα εθνικολαϊκιστικά μαθήματα ιστορίας που παραδίδονται και στη Βουλή, συνήθως τα εκμεταλλεύονται οι Χρυσαυγίτες και βουλευτές από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που τους συναγωνίζονται σε εθνικιστικές κορώνες, ζηλεύοντας τη δημοσκοπική τους άνοδο. 

Στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ απάντησε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι πέρα από τα αριστερά και τα δεξιά η καταγραφή των επίμαχων γεγονότων από την κα Ρεπούση είναι απλά λανθασμένη, χαρακτηρίζοντάς την «τσαπατσούλικη ιστορία». 
@Μήπως της φίλησε κανείς το χέρι στο περιστύλιο της Βουλής ή αυτά τα κάνουν μόνο κάτω στο λιμάνι του Πειραιά;