Latest News

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Απίστευτα υπονοούμενα Μιχαλολιάκου στο "Κανάλι 1'' - Για Μώραλη, Μαρινάκη, Φασούλα, Αγραπίδη κα


Μετά την κάθοδο του Γιάννη Μώραλη ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος φαίνεται πως έχει χάσει την ψυχραιμία του αλλά και...
το μέτρο.

 Πανικόβλητος συνεχίζει να χρησιμοποιεί την συχνότητα του δημοτικού ραδιοφώνου για προπαγάνδα, αλλά και να επιτίθεται στους πολιτικούς αντιπάλους. Σήμερα όμως από το  «Κανάλι 1 - 90,4 FM» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Την στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος ή αν θέλετε δεν έχουν δοθεί επισήμως τα αποτελέσματα των ελεγκτών, άφησε αιχμές για τα οικονομικά στοιχεία των δημαρχιακών περιόδων Χρήστου Αγραπίδη και Παναγιώτη  Φασούλα.  
Τα υπονοούμενα αυτά είναι προφανές πως έχουν σχέση με το γεγονός ότι οι δύο πρώην δήμαρχοι στηρίζουν την υποψηφιότητα Μώραλη.
Μάλιστα προσπάθησε να εμφανιστεί και ως εισαγγελέας θα ξεβρομίσω τον Πειραιά από ό, τι τον ρυπαίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά το εννοούσα. Όταν είδα να ξεκινά ο διαχειριστικός έλεγχος ορισμένοι άρχισαν να ενοχλούνται. Και έχουν δίκιο να ενοχλούνται».

Ταυτόχρονα ο απερχόμενος δήμαρχος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων υποστηρίζουν τον επικεφλαής του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής, μιλώντας για «άθροισμα αποτυχημένων» και  «κακέκτυπο Μπερλουσκονισμού για τον Πειραιά», ενώ για όσους αποχώρησαν από τον συνδυασμό του εγκαταλείποντας τον ίδιο,  ισχυρίστηκε πως «έφυγαν με τα «30 αργύρια»

Αναλυτικά στη εκπομπή τα παράπονα στο δήμαρχο στο "Κανάλι 1" ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής : 
13/9/2011

Σε άποψη ακροατή (!)  ότι πρέπει να μπει φραγμός στα σχέδια των οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να αλώσουν την πόλη, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε:
«Έχουμε μια απόπειρα εισβολής με το άθροισμα των αποτυχημένων, κάτω από την ομπρέλα ενός, που θέλει και την πόλη ως λάφυρο. Το άθροισμα του χθες δεν μας οδηγεί στο αύριο, μας οδηγεί κατευθείαν στο προχθές! Δια ταύτα, για την προστασία της τιμής και της υπόληψης του Πειραιά και την προστασία του έργου και του οράματος για την επόμενη πενταετία – θα το πω ευθέως - ζητώ πολύ δυνατή εντολή". 

Σε ερώτηση ακροατή (!) για την πρόοδο του διαχειριστικού ελέγχου που διεξάγεται στο Δήμο και την λιποταξία πρώην αντιδημάρχων, είπε :
«Είμαστε ο μόνος δημόσιος οργανισμός  στον οποίο διεξάγεται εδώ και 10 μήνες σκληρός, εξονυχιστικός διαχειριστικός έλεγχος...
 Είναι άδικο κάποιος να είναι καθαρός και εναντίον του να υπάρχουν υποψίες και να λέγονται λόγια και είναι άδικο κάποιος να μην είναι καθαρός και να κυκλοφορεί ως αθώος.
Όταν είχα πει στις προηγούμενες εκλογές ότι θα ξεβρομίσω τον Πειραιά από ό, τι τον ρυπαίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά το εννοούσα. Όταν είδα να ξεκινά ο διαχειριστικός έλεγχος ορισμένοι άρχισαν να ενοχλούνται. Και έχουν δίκιο να ενοχλούνται. Δεν θα επηρεάσω το χρόνο, όσο χρόνο χρειάζονται τον ζητούν από τη προϊσταμένη τους αρχή , το Υπουργείο Οικονομικών.

 Όποιοι ανησυχούν, να ανησυχούν.
Δικαίως ανησυχούν. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Όποιος είναι καθαρός ανησυχεί; Αντίθετα το επιδιώκει. Το θέλει. Το ζητάει και δεν ζητάει να τελειώσει άρον-άρον. Εγώ έχω ζητήσει τον έλεγχο για όλη τη θητεία μου... 
 Αλλά ακούσαμε και διαβάσαμε το πιο φαιδρό σε έντυπο που ανήκει στην ιδιοκτησία υποψηφίου: 8.000€ δαπανήθηκαν στις εκδηλώσεις φιέστας στο Δημοτικό Θέατρο. Εννοούν τα χρήματα που ξοδεύτηκαν – πολύ λιγότερα είναι – για το φαγητό που προσφέρθηκε σε αυτούς που πλήρωναν 200€ τη μερίδα. Δηλαδή αντί να μετρούν τις 101.000€ μείον τις 8.000€ και να πουν σε καιρό οικονομικής κρίσης κέρδισε η ανακατασκευή του ρολογιού 93.000€, λένε γιατί πληρώσαμε! Τι ήθελαν; Να βγούμε σε ζητιανιά και να λέμε δωρεάν φαγητό; Είναι απίστευτο!

Κάποιος είπε ότι δεν τόνισα την προσφορά των προηγουμένων Δημάρχων για το Δημοτικό Θέατρο. Όχι μόνο το τόνισα αλλά από ευγένεια και από πολιτικό ήθος, που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί, τους ανέφερα προσωπικά και είπα ότι αυτοί έκαναν πολύ περισσότερα από μένα, που έχω τη τιμή και την τύχη να ανοίγω το Δημοτικό Θέατρο. Λοιπόν ο καθένας εφ’ ω ετάχθη. Κανείς δεν μπορεί να φύγει από την ελαχιστότητά του, αν έτσι έχει διαμορφώσει την προσωπικότητά του να είναι ελάχιστος. Δεν θέλω να πω πράγματα, ποιος δεν άντεξε να παραδώσει στον επόμενο που κέρδισε τις εκλογές και τώρα συνεργάζεται…  Ξέρετε υπάρχει ένας θυμός των πολιτών γι’ αυτές τις συμπεριφορές...

Είναι δυνατό πολιτικοί σημερινοί να διαρρήξουν τη σχέση που έχω εγώ με την εκλογική βάση της παλαιάς μεγάλης Νέας Δημοκρατίας;  Είναι πολύ αδύναμοι να το κάνουν, ακόμα και αν το ήθελαν. Κάποιοι μπορεί να αποσύρουν υποψηφιότητες, νόμιζαν ότι με την επικοινωνιακή καταιγίδα θα πάνε καλά, τέταρτοι είναι». 

Σε πρόταση ακροατή (!) για διεξαγωγή Debate ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους προκειμένου να αποσαφηνίσουν ορισμένοι τη θέση τους για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ όπως π.χ. ο κ. Μώραλης, απάντησε :

«Δεν είναι αντίπαλοί μου οι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα είναι μέχρι τις  18 Μαΐου.  Άλλοι θα είναι δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι όχι. Το φαινόμενο, «να αγοράζει» μαζί με τις μετοχές της ομάδας μας και την ψυχή και τους ανθρώπους δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Δεν τους «αγόρασε» κανείς. Ούτε ο Νταϊφάς, ούτε ο Γουλανδρής. Δεν θεώρησαν ότι είναι τσιφλίκι τους. Δεν υπάρχει χώρος να δεχτεί η Ελλάδα ένα κακέκτυπο Μπερλουσκονισμού για τον Πειραιά. Και μάλιστα Μπερλουσκονισμός δια του υπαλλήλου του. Στις 18 Μαΐου, οι Πειραιώτες ψηφίζουν για όλη την Ελλάδα, για την ίδια τη Δημοκρατία.

Δεν έχω τίποτα με τον κ. Μώραλη, αλλά υπάλληλος είναι. Η εντολή που πήρε είναι αυτή. Αυτή η νοοτροπία όμως: «εγώ ο επιχειρηματίας έχω πάρει την ΠΑΕ <<Ολυμπιακός>>, θα πάρω και το Δήμο με έναν υπάλληλό μου», δεν έχει αισθητική Δημοκρατίας, δεν έχει στοιχεία Δημοκρατίας! Αυτή η νοοτροπία ότι με τα χρήματα όλα τα αγοράζω δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Οι ψυχές των ανθρώπων δεν μπορούν να αγοραστούν. Προπαντός δεν μπορεί  κανείς να «αγοράσει» τον υπερήφανο Πειραϊκό λαό».

Αυτονόητο και αυτό; Αυτοί που έφυγαν με τα «30 αργύρια» λένε: «δεν θέλουμε – λέει – το αυτονόητο, αλλά το μεγάλο. Να μας πουν ποιο είναι το μεγάλο: οι «αγορές» ψυχών είναι το μεγάλο; Αυτό δεν θα γίνει. Εγώ ευχαριστώ και αυτούς που έφυγαν. Απάλλαξαν ένα συνδυασμό ήθους, μάχης και έργου, από τα βαρίδια που ήσαν οι ίδιοι, που δεν άντεξαν όταν έφυγαν από Αντιδήμαρχοι».

 Γιατί οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στο Μιχαλολιάκο πάνω από 50%;
Είναι γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι πάνω από 50%; Ούτε στις καλύτερές της μέρες δεν είχε τέτοια ποσοστά. Μόνο επί Εθνάρχου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Γιατί υπάρχει αυτό το πάθος: «Μας Ενώνει ο Πειραιάς». Πιστεύει ο Πειραιώτης στο μέλλον. Έρχονται τα μεγάλα έργα. Έρχονται υποδομές. Έρχονται και όλα τα άλλα που συνεπάγονται από την κυβέρνηση σε συνεργασία και με την Περιφέρεια».

@ Μήπως έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια;