Latest News

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους του λαθρεμπορικό πλοίο που ναυάγησε στην Κρήτη

Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους στην ΚρήτηΧωρίς ίχνος των αγνοούμενων ναυτικών παραμένουν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια δυτικά της...
Παλαιοχώρας Κρήτης. 
Το ναυάγιο έγινε σε διεθνή ύδατα και για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Ag.Marina» με σημαία Τόνγκο, που βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων. Πρόκειται για τον καπετάνιο του πλοίου, τον μηχανοδηγό και τον ηλεκτρολόγο.
Στο πλοίο επέβαιναν άλλα τέσσερα άτομα, μέλη του πληρώματος, που διασώθηκαν από παραπλέον φορτηγό πλοίο και μεταφέρθηκαν με πλωτό σκάφος του λιμενικού στα Χανιά και από εκεί, στο νοσοκομείο της πόλης για προληπτικές εξετάσεις. Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο, τον Α' μηχανικό, τον ναύκληρο και ένα μάγειρα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι διασωθέντες, το πλοίο ήταν φορτωμένο με 6 φορτηγά οχήματα που μετέφεραν τσιγάρα και είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο, με προορισμό το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα. Η βύθιση του «Ag.Marina» οφείλεται, κατά δήλωση των μελών του πληρώματος, σε εισροή υδάτων σε δεξαμενές έρματος, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία 
Στο στίγμα του ναυαγίου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός χαρτοκιβωτίων με τσιγάρα που επέπλεαν, καθώς και ένα φορτηγό όχημα να επιπλέει ημιβυθισμένο. Σημειώνεται ότι το βυθισθέν πλοίο με άλλο όνομα, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. σε υπόθεση λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων και πάλι έμφορτο με φορτηγά οχήματα.