Latest News

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Θρίλερ με δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Μεξικού -Εξαφανίστηκε με πετρέλαιο αξίας 100.000.000 δολαρίων (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Μυστήριο με δεξαμενόπλοιο που εξαφανίστηκε στον Κόλπο του Μεξικού: Ένα δεξαμενόπλοιο φορτωμένο με αργό πετρέλαιο αξίας 100.000.000 δολαρίων με προέλευση από Κούρδους του Ιράκ εξαφανίστηκε από τους δορυφόρους, κοντά...
στο Τέξας,
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί νέο επεισόδιο στο πολιτικό παιχνίδι που παίζεται το τελευταίο διάστημα μεταξύ Βαγδάτης και Κούρδων.


Τα συστήματα παρακολούθησης πλοίων που χρησιμοποιούνται από την Αμερικανική Ακτοφυλακή, από την Πέμπτη δεν έχουν δείξει καμία γνωστή θέση για το Kalavrvta, το οποίο μετέφερε 1 εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου 95% πλήρη, όταν χάθηκε.
Πολλά άλλα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν αργό από το Ιράν ή το ιρακινό Κουρδιστάν έχουν εκφορτώσει με κλειστούς τους αναμεταδότες τους, γεγονός που καθιστά τις κινήσεις τους είναι δύσκολο να εντοπιστούν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μερικές ημέρες πριν, το σχεδόν γεμάτο δεξαμενόπλοιο Καμάρι μετέφερε αργό πετρέλαιο από το Κουρδιστάν και εξαφανίστηκε από το δορυφόρο παρακολούθησης βόρεια του Σινά στην Αίγυπτο. Επανεμφανίστηκε άδειο δύο ημέρες αργότερα κοντά στο Ισραήλ.
Με παρόμοιο τρόπο, στα τέλη Ιουλιου, το δεξαμενόπλοιο United Emblem εκφόρτωσε μέρος του φορτίου του κουρδικού αργού σε άλλο πλοίο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Η Βαγδάτη, η οποία λέει ότι έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να εξάγει το αργό, έχει καταθέσει αγωγή σε δικαστήριο των ΗΠΑ για να διεκδικήσει εκ νέου τον έλεγχο του φορτίου του Kalavrvta και να μπλοκάρει την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν από την παράδοση αυτή.
Η αγωγή είναι απόδειξη ότι η Βαγδάτη επιταχύνει τις νομικές και διπλωματικές διαδικασίες για να σταματήσει το Κουρδιστάν από τις εξαγωγές αργού, οι οποίες, σύμφωνα με τους Κούρδους, είναι ζωτικής σημασίας για τα δικά τους όνειρα ανεξαρτησίας.
Η Ακτοφυλακή υποθέτει ότι το σκάφος στον Κόλπο του Μεξικού θα μπορούσε να έχει απενεργοποιήσει τον αναμεταδότη του, ή να έπλευσε μακριά από τις κεραίες.