Latest News

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Τελευταία επιχορήγηση 600.000 ευρώ στο Κανάλι 1


Άλλα 600.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες για το δημοτικό ραδιόφωνο "Κανάλι 1", ανεβάζοντας το συνολικό ποσόν της ετήσιας επιχορήγησης από το Δήμο Πειραιά σε...

1.850.000 ευρώ!

Το ποσόν αυτό εγκρίθηκε κατ΄ πλειοψηφία στην χθεσινή τελευταία συνεδρίαση της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Βασίλη Μιχαλολιάκου. 
Η σχετική εισήγηση έγινε αιφνιδιαστικά από τον αναπληρωτή δήμαρχο Τάσο Κάρλε ο οποίος το πέρασαν σαν "σφήνα" στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης για τη «Μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2014».

Μάλιστα, ο ίδιος ανέλαβε και βρήκε τους κωδικούς (τους ανέφερε πρόχειρα στο περίπου!), απ' όπου, όπως είπε,  μπορούν να βρεθούν τα χρήματα για την έκτακτη επιχορήγηση των 600.000 ευρώ στη ΔΗΡΑΠ. Σύμφωνα με το αιτιολογικό Κάρλε, το ποσόν αυτό χρειάζεται για να καλυφθούν εισφορές στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Δήμαρχος 

Ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος έδωσε διαφορετική αιτιολογία για την έκτακτη επιχορήγηση, λέγοντας ότι αν δεν ληφθεί η απόφαση κινδυνεύουν να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο. 
Αυτό - λέει-  δεν θέλει να συμβεί τώρα που φεύγει από το δήμο αν και δεν φάνηκε ότι με τη ψήφιση του θέματος εξασφαλίζεται η μισθοδοσία όσων πληρώνονται από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά. 
Τη δική του άλλη αιτιολογία έδωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ, ο οποίος είπε ότι δεν γνωρίζει τον τρόπο που θα βρεθούν τα λεφτά, αλλά γενικά υποστήριξε πως είναι αναγκαία για τη λειτουργία του δημοτικού ραδιοφώνου.

  Η αντιπολίτευση
  Οι δημοτικοί σύμβουλοι των συνδυασμών της αντιπολίτευσης ( Λ. Αθανασιάδης, Ηλίας Σαλπέας, Μαρία Σταθάκη, Ιωσήφ Βουράκης) εξέφρασαν τις απορίες τους, λέγοντας πως δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς θέλουν να ψηφίσουν! 
Κι αυτό γιατί το θέμα ήρθε πρόχειρα και βιαστικά στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να υπάρχει κάτι σχετικό στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού, αλλά και συγκεκριμένοι κωδικοί για τη μεταφορά του ποσού. 
Ωστόσο παρά τις επιφυλάξεις τους ψήφισαν το θέμα με το σκεπτικό να μην υπάρχει πρόβλημα στη μισθοδοσία των εργαζομένων στο δημοτικό ραδιόφωνο.

Οι τρεις του Μώραλη
Το θέμα καταψήφισαν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι (Γιάννης Μελάς, Γιώργος Δαβάκης, Κυριάκος Σιγαλάκος) που έχουν εκλεγεί με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη και φαίνεται δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της απερχόμενης δημοτικής αρχής για την ανάγκη να ψηφιστεί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η επιχορήγηση των 600.000 ευρώ για το "Κανάλι 1"...