Latest News

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Διάλογος για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά

Φαίνεται πως είναι ώρα να ξεκινήσει μια συζήτηση για την κατάσταση που παραδίδει το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος, όπως θέτει το ερώτημα...
 το http://www.radiofono.gr/
το οποίο γράφει τα εξής: 
"Επιτυχημένη θεωρεί τη διαχείρηση του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος. Μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του κατάφερε και μείωσε κατά 70% τον προϋπολογισμό της ΔΗΡΑΠ, της δημοτικής επιχείρησης που διαχειρίζεται το δημοτικό ραδιόφωνο. Κατά καιρούς, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν έχει απολυθεί κανείς εργαζόμενος από το "Κανάλι 1" και δεν έχουν μειωθεί  οι μισθοί των εργαζόμενων που πληρώνονται κανονικά.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης του Δήμου, καθώς αμφισβητείται η ακρίβεια των στοιχείων: «Την ίδια στιγμή [που παρουσίαζε τη μείωση του προϋπολογισμού του δημοτικού ραδιοφώνου ως επιτυχία] ζητούσε να ψηψιστεί έκτακτη επιχορήγηση ύψους 600.000 ευρώ λέγοντας ότι η χρηματοδότηση από το Δήμο Πειραιά αποτελούν τα μοναδικά έσοδα για το "Κανάλι 1". Έτσι, το ετήσιο ποσόν από το Δήμο στη ΔΗΡΑΠ ανέρχεται συνολικά φέτος στο 1.850.000 ευρώ.» επισημαίνει η ιστοσελίδα reportaz.net που πρόσκειται στην αντιπολίτευση. ( σ.σ. Ποια αντιπολίτευση, ρε παιδιά; )
«Αρκεί να δημοσιοποιήσει τη λίστα μισθοδοσίας της ΔΗΡΑΠ την ημέρα πριν την έναρξη της θητείας του (31-12-2010) και την αντίστοιχη τώρα που αποχωρεί από τον Δήμο  ώστε να διαπιστώσει κανείς αν λέει ψέματα  ή έχει συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν τα λεγόμενά του [...] Η αλήθεια είναι ότι έχουν κόψει μισθούς από τους εργαζόμενους, αλλά συνεχίσουν να σπαταλούν χρήματα σε ημετέρους και ρουσφέτια ενώ είναι μηδαμινά τα έσοδα από διαφημίσεις...»
Επίσης, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς περί έγκυρης μισθοδοσίας και μη απολύσεων, στο ενεργητικό του απερχόμενου δημάρχου καταγράφεται η μεγάλη απεργία 22 ημερών από τεχνικούς που διεκδικούσαν τα καθυστερημένα δεδουλευμένα τους τα Χριστούγενα του 2012, η οποία περιελάμβανε και παρέμβαση της αστυνομίας και τη σύλληψη ενός απεργού. Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις και τις απολύσεις η ιστοσελίδα Reportaz.net επισημαίνει ότι «Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει δεκάδες απολύσεις και προσλήψεις στη ΔΗΡΑΠ την τελευταία τριετία του Βασίλη Μιχαλολιάκου.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τη θητεία του Βασίλη Μιχαλολιάκου θα σταματήσει να μεταδίδεται και η εβδομαδιαία εκπομπή «τα παράπονα στο Δήμαρχο». Η εκπομπή αυτή παρέμεινα για σχεδόν 3,5 χρόνια στον αέρα του δημοτικού ραδιοφώνου. Η τελευταία του ραδιοφωνική εκπομπή δεν δέχτηκε ερωτήσεις ακροατών, αλλά αντ' αυτού ο δήμαρχος προτίμησε να δώσει συνέντευξη τύπου για τον "απολογισμό έργου" της δημαρχιακής του θητεία στον Πειραιά".((ΕΔΩ)
@ Ίσως είναι καιρός να υπάρξει μια σοβαρή συζήτηση για το "Κανάλι 1", η οποία θα γίνει, έστω κι αν στεναχωρεί κάποιους και δεν είναι λίγοι κάτω στο λιμάνι...