Latest News

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Οι επικές δηλώσεις του Τάκη Τζαμαργιά

Με έκπληξη είδαμε τυχαία στο διαδίκτυο κάποιες απίστευτες δηλώσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή Τάκη Τζαμαργιά που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμα...
και επικές!

Μιλώντας ο καλλιτεχνικός διευθυντής εκφράζει τη δική του προσωπική αγωνία για το αβέβαιο μέλλον του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις και αρρυθμίες στη λειτουργία του που τις αποδίδει στην αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο με την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη! 


«Έχω σχεδιάσει το ρεπερτόριο για το 2015 αλλά δεν μπορώ να το ενεργοποιήσω χωρίς χρήματα και χωρίς επίσημη εντολή. Το διοικητικό κενό που μεσολάβησε στον Πειραιά καθυστερεί και την προκήρυξη της θέσης του διευθυντή, κάτι που εκτός από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στη λειτουργία του θεάτρου. Τα κόστη είναι τεράστια για τη συντήρησή του. Πέρυσι μας δόθηκε ένα εκατομμύριο ευρώ από τον πρωθυπουργό. Φέτος τι;» αναρωτιέται ο Τάκης Τζαμαργιάς. 



Μάλιστα, ο ίδιος υπολογίζει τις ανάγκες του φετινού προϋπολογισμού στα 1.600.000 με 1.800.000 ευρώ (!!!), προκειμένου να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και με δικές του παραγωγές, ποσό που, όπως εκτιμά, δύσκολα θα εκταμιευθεί από το δήμο. 


Το κορυφαίο είναι ότι διατυπώνει δημόσια την απίστευτη πρόταση :


«Το Δημοτικό Θέατρο πρέπει να ενταχθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού, να γίνει ένας εποπτευόμενος φορέας, εφόσον ήδη αποτελεί σημαντικό σημείο στο Νότιο Τόξο Πολιτισμού. Το θέατρο πρέπει να έχει σταθερή ροή, δεν μπορεί να εξαρτάται από το εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο. Και ούτε το περσινό θαύμα μπορεί να επαναληφθεί. Τα θαύματα συμβαίνουν μόνο μια φορά...».


Δηλαδή, ο καλλιτεχνικός διευθυντής προτείνει να φύγει το Δημοτικό  Θέατρο από το Δήμο Πειραιά και να δοθεί στην κυβέρνηση για να έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση!  

Αυτό μάλλον δεν μπορεί να το λέει στα σοβαρά γιατί θα μπορούσε να είναι το τελευταίο ανέκδοτο στο λιμάνι,αν και μάλλον δεν θα γελάσουν και πολύ στην πλατεία Κοραή. 
Πάντως είναι απορίας άξιο πως αυτές οι απίστευτες δηλώσεις πέρασαν στον ντούκου. Αυτά δεν μπορεί να τα λέει δημόσια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου. Κι αν το κάνει, δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του γιατί  θα πέσει να τον πλακώσει το θέατρο ή κάτι άλλο τέλος πάντων!

@Μήπως το Δημοτικό Θέταρο να ενταχθεί κατευθείαν στο ΤΑΙΠΕΔ για ν' αποφύγουν τις χρονοβόρες διαδικασίες;