Latest News

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

«Έφυγε» ο Αντώνης Βαρδής (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)

vardis_ant_2010_05_15Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής έπειτα από μακρά μάχη με...
τον καρκίνο.
Τη δυσάρεστη είδηση δημοσιοποίησε με μια λιτή ανακοίνωση το νοσοκομείο Υγεία όπου το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν ο Αντώνης Βαρδής.
«Ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου 2014 στο νοσοκομείο Υγεία, μετά από δίμηνη νοσηλεία», αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση του ιδιωτικού θεραπευτηρίου.
Ο Αντώνης Βαρδής από τον περασμένο Ιούλιο έπασχε από καρκίνο. Τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Τον Μάιο του 2013 είχε ταξιδέψει στη Γερμανία όπου και υπεβλήθη σε εγχείρηση εγκεφάλου για αφαίρεση όγκου.
Βιογραφικό

Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948, στο Μοσχάτο στην οδό Κανάρη. Σε ηλικία έξι ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαϊωάννου, τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο «Φαληρικό» όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά.
Για βιοποριστικούς λόγους το 1954 δούλεψε δίπλα στον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι ΜανώληΧιώτη, στη «Γωνιά της Αθήνας» στην Πλάκα. Εργάστηκε σε ψιλικατζίδικο, χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή σαν βοηθός υδραυλικού και ως ναυτικός.
Στο τέλος του 1965 σε ηλικία 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα «VICKINGS». Tραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ ήτανε το Fransoas σε σύνθεση του Αντώνη Στεφανίδη και το Caterin σε σύνθεση του Αντώνη Βαρδή.
Από το 1969-1981 δούλεψε σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές. Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, το τραγούδι ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας. Το 1976 σύνθεσε και ερμήνευσε το album με τίτλο «ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ» σε στίχους του Γιάννη Αθανασιάδη.
Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους: Στέλιο Καζαντζίδη, Γιάννη Πουλόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χαρούλα Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άννα Βίσση, Χ. & Π. Κατσιμίχα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Κώστα Γανωτή, Αντώνη Ρέμο, Νίκο Βέρτη, Σταμάτη Γονίδη, Ηλία Κλώναριδη, Μανώλη Λιδάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μανώλη Μητσιά, Χριστίνα Μαραγκόζη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Ελένη Δήμου, Γλυκερία, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Βιτάλη, Λιζέτα Νικολάου,Χάρη Βαρθακούρη, Κώστα Καραφώτη, Σάκη Ρουβά, Γρηγόρη Πετράκο και φυσικά με το γιο του Γιάννη Βαρδή.
@ Καλό ταξίδι...