Latest News

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

"Μάγεψε" η Αρμάτα στις Σπέτσες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Θαλαμηγοί, βεγγαλικά και… εθνική υπερηφάνειαΜε την εντυπωσιακή αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας κορυφώθηκε και φέτος ο μεγάλος εορτασμός της Αρμάτας στις Σπέτσες. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. 

Χιλιάδες κόσμου, ντόπιοι και τουρίστες, παρακολούθησαν ένα λαμπρό θέαμα που τα είχε όλα: Εντυπωσιακά βεγγαλικά, παραδοσιακούς χορούς, ένα μουσικό ταξίδι από τη μπάντα του πολεμικού ναυτικού, αλλά και πολυτελείς θαλαμηγούς που έκλεψαν τις εντυπώσεις.
Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ποσειδωνίου, προκειμένου να παρακολουθήσει την αναπαράσταση της ναυμαχίας του 1822 μεταξύ του τουρκικού στόλου και του ελληνικού. 

Όταν οι Τούρκοι κινήθηκαν προς το στενό των Σπετσών, οι Έλληνες επιτέθηκαν. Ο πυρπολητής Κοσμάς Μπαρμπάτσης με έναν πυρσό ανατίναξε την τούρκικη ναυαρχίδα αναγκάζοντας έτσι τον εχθρό να αποχωρήσει. 

Κατά την αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας δύο νέοι που επέβαιναν σε βάρκα πλησίασαν το μικρό σκάφος – ομοίωμα της τουρκικής ναυαρχίδας και το πυρπόλησαν. Το σκάφος λαμπάδιασε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με τους χιλιάδες θεατές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα φαντασμαγορικό σόου με βεγγαλικά, τα οποία φώτισαν τον σπετσιώτικο ουρανό.

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, ακολούθησε ρίψη στεφάνων στο θαλάσσιο χώρο της Ντάπιας, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με χορούς από πολιτιστικό λαογραφικό σύλλογο.