Latest News

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΑΕΔ: Μέσω διαδικτύου η ανανέωση της κάρτας ανεργίας


ΟΑΕΔ: Μέσω διαδικτύου η ανανέωση της κάρτας ανεργίαςΜέσω του διαδικτύου θα μπορούν σε λίγες μέρες να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους οι άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ. Το μέτρο αφορά 800.000 ανέργους, είτε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας...
είτε όχι.


Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προωθείται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στον ΟΑΕΔ και η πλήρης αξιοποίηση του διαδικτύου, προκειμένου οι δικαιούχοι του Οργανισμού να έχουν πλήρη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας τους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο νέος τρόπος συναλλαγής των δικαιούχων με τον ΟΑΕΔ απελευθερώνει περίπου 800 εργασιακούς συμβούλους και 1.200 διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στην εξατομικευμένη προσέγγιση των ανέργων με προσωπικές συνεντεύξεις και τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης, ώστε να γίνουν αποτελεσματικότερες οι υπηρεσίες, που παρέχει ο Οργανισμός προς τους ανέργους.