Latest News

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η μεγάλη αγωνία Βουράκη για το "Κανάλι 1"

Μια μεγάλη αγωνία για το μέλλον του δημοτικού ραδιοφώνου "Κανάλι 1" φαίνεται να έχει ο δημοτικός σύμβουλος Ιωσήφ Βουράκης, ο οποίος θέλησε να την μοιραστεί με τους φίλους του...
στο facebook. 


Ο ίδιος σημειώνει : 

"Το δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά, Κανάλι -1 αντιμετωπίζει σοβαρότατο κίνδυνο που απειλεί τη λειτουργία του και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων εκεί.

Συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε δεσμευτεί ότι με την τροποποίηση του προυπολογισμού θα εξασφάλιζε τα χρήματα που απαιτούνται για την μισθοδοσία του 2014. Η διαδικασία έγινε μεν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή Μώραλη, αλλά προφανώς με τέτοια προχειρότητα που η πάρεδρος απέρριψε ως μη σύννομη την τροποποίηση του προυπολογισμού.
Ο κίνδυνος να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι είναι πλέον κάτι παραπάνω απο ορατός.
Πέρα από τις ευθύνες της προηγούμενης περιόδου όμως, που η νέα δημοτική αρχή καλείται να καλύψει με νέα απόφαση τροποποίησης του προυπολογισμού και χρηματοδότηση της ΔΗΡΑΠ, υπάρχει σοβαρό ζήτημα για τους σχεδιασμούς της για το μέλλον.
Η καθυστέρηση ορισμού νέας διοίκησης της ΔΗΡΑΠ έχει σαν αποτέλεσμα το κανάλι 1 να πορεύεται με τον «αυτόματο πιλότο». Πρέπει άμεσα να οριστεί διοίκηση, να εξευρεθούν πόροι για τη λειτουργία του και κυρίως να κατατεθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομική και λειτουργική σε επίπεδο προγράμματος ανασυγκρότηση του.
Το Κανάλι -1 πρέπει να εξυγιανθεί, αλλά και να ζήσει. Η δύσκολη ώρα των αποφάσεων έχει έρθει. Και η ώρα αυτή δεν είναι ανεξάνλτητη."


@ Δείτε τι γράφαμε όταν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο πρώην δήμαρχος έφερε το θέμα των 600.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση για το δημοτικό ραδιόφωνο στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ