Latest News

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Το "φάλτσο" με το Μουσικό Σχολείο Πειραιά

Ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών στο Μουσικό Σχολείο ΠειραιάΜετά από πέντε ημέρες φαίνεται πως μπήκαν τα συνεργεία στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, το οποίο παραμένει κλειστό λόγω των φθορών που προκλήθηκαν από τη σφοδρή βροχόπτωση της...
προηγούμενης εβδομάδας. 
Ο υπόγειος χώρος του σχολείου πλημμύρισε, ενώ καταστράφηκε και η δεξαμενή πετρελαίου στην οποία υπήρχε 1,5 τόνος πετρέλαιο. Αδύνατη η διεξαγωγή μαθημάτων λόγω των αναθυμιάσεων.
Εκτεταμένες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν ιδιαίτερα στον υπόγειο χώρο -ύψους 3 μέτρων- ο οποίος πλημμύρισε, με το νερό να φτάνει έως και τις σκάλες του ισογείου. 
Επιπλέον, ολική ήταν η καταστροφή του κεντρικού συστήματος θέρμανσης, αφού εκτός από τον καυστήρα καταστράφηκε και η δεξαμενή πετρελαίου, με 1,5 τόνο πετρέλαιο να διαχέεται στον χώρο. Ως συνέπεια αδύνατη είναι η διεξαγωγή των μαθημάτων, καθώς υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των παιδιών.
Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά ο δήμαρχος Γιάννη Μώραλης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πολύ σημαντικό πρόβλημα στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά. Ήδη συναντήθηκε με το Σύλλογο Γονέων  το Σύλλογο Γονέων και γίνονται προσπάθειες να ανοίξει το σχολείο τη Δευτέρα. 
Ο δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής :
Ο στόχος τον οποίο βάλαμε από κοινού με τους γονείς είναι να  ανοίξει το σχολείο τη Δευτέρα. Από το πρωί συνεργεία δικά μας είναι στο σχολείο και προσπαθούν σε πρώτη φάση να καθαρίσουν, το υπόγειο που έχει πλημμυρίσει, από νερά, πετρέλαια και αναθυμιάσεις με σκοπό να μπουν αύριο οι ηλεκτρολόγοι, να δουν τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις για να μπορέσει το σχολείο να λειτουργήσει τη Δευτέρα, όχι σε τέλειο βαθμό, αλλά να μπορέσουν τα παιδιά να πάνε στα μαθήματά τους. Αντιλαμβάνομαι ότι οι γονείς στην αγωνία τους, για να ξεκινήσουν μάθημα τα παιδιά, μπορούν να κάνουν παρατηρήσεις εν είδει μηχανικών ή οτιδήποτε άλλο. Δεν είμαι μηχανικός, ενημερώθηκα το πρωί, αν το συνεργείο δούλευε κατάλληλα και για παράπονα που υπήρχαν. Δεν έχει ο Δήμος Πειραιά -πιθανόν και άλλοι Δήμοι- τη δυνατότητα τέτοιου είδους παρεμβάσεις ή τέτοιους είδους επιδιορθώσεις να γίνονται μέσα σε μια ή δύο ημέρες. Ευχής έργον θα ήταν να είχαμε τη δυνατότητα αυτή, αλλά οι δυνατότητες που έχουμε σε μέσα και ανθρώπους είναι αυτές. Με δεδομένη την αργία της Τρίτης κινητοποιηθήκαμε το συντομότερο δυνατό και θέλω να πιστεύω ότι θα ανοίξουμε το σχολείο τη Δευτέρα...». 
@ Έγινε κάποιο το φάλτσο με το Μουσικό Σχολείο Πειραιά ή απλά είναι ιδέα μου;