Latest News

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πέθανε ο δημοσιογράφος Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης (ΕΙΚΟΝΕΣ +ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Τριαντάφυλλος ΔραβαλιάρηςΟ δημοσιογράφος Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης δεν είναι πια κοντά μας.
 “Έφυγε” από τη ζωή  μετά από σκληρή μάχη με...
τον καρκίνο.
 Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης  ήταν έως τώρα διευθυντής σύνταξης της οικονομικής εφημερίδας “Ημερησία”.
 Πριν από δύο δεκαετίες υπήρξε διευθυντής της τοπικής εφημερίδας "Πειραϊκής Πολιτείας"ενώ πέρασε από το δημοτικό ραδιόφωνο 
"Κανάλι 1" , αφήνοντας το δικό του στίγμα στον τύπο του Πειραιά.
Ήταν ένας από τους πιο σοβαρούς, έντιμους, αξιοπρεπείς δημοσιογράφους που πέρασαν από την πόλη με το μεγάλο λιμάνι.  

Βιογραφικό




Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1955. Η Μεταπολίτευση τον βρίσκει φοιτητή στην Πάντειο Σχολή. Συμμετέχει δραστήρια στο φοιτητικό κίνημα της εποχής του και, από το 1977 έως το 1985, είναι γενικός γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, ως επικεφαλής της ισχυρότερης συνδικαλιστικής παράταξης της εποχής: της Πανσπουδαστικής.

Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, από το οποίο και αποχώρησε όταν ο Περισσός διέρρηξε τη σχέση του με τον Συνασπισμό της Αριστεράς.




Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες "Ριζοσπάστης" και "Αυγή", ως σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα "Εξουσία" και ως διευθυντής στους ραδιοφωνικούς "902 Αριστερά στα FM" και "Planet". Για έναν χρόνο υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα "Έθνος" ενώ, από το 2001 και μετά, εργάστηκε ως διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα "Ημερησία".

Συγκινητικά τα λόγια που γράφουν οι συνεργάτες του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας όπου μιλούν με αγάπη για τον άνθρωπο που έζησαν μαζί 15 χρόνια, τον «Ντάφυ» για τους πολύ στενούς του φίλους, ο «μίστερ Ρόουζ» όπως τον φώναζαν χαϊδευτικά.


“Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης ήταν ένας πραγματικός εργάτης της δημοσιογραφίας. Ακούραστος, μέχρι πριν από λίγους μήνες που κατάλαβε ότι η μάχη με τον καρκίνο είναι σκληρή. Και αποχώρησε από την εφημερίδα αθόρυβα αλλά υποσχόμενος ότι θα ξαναγυρίσει. Αλλά δεν τα κατάφερε…” γράφουν οι συνεργάτες του.


Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης άφησε πίσω του τη σύντροφό του και τα τρία του παιδιά, αλλά και εκατοντάδες φίλους που θρηνούν έναν υπέροχο άνθρωπο.


@Καλό ταξίδι Τριαντάφυλλε...