Latest News

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Φουρτούνες στο Μικρολίμανο...


Τρικυμία στους καταστηματάρχες στο Μικρολίμανο έχουν προκαλέσει οι τελεσίδικες αποφάσεις για τις κατεδαφίσεις κτισμάτων και κατασκευών στο πιο γραφικό λιμανάκι...



του Πειραιά. 
Το θέμα τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταστηματάρχες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους επισημαίνοντας τη ζημιά που θα υποστούν από το γκρέμισμα των κατασκευών στην παραλία του Μικρολίμανου.  Ήδη έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις και αναμένεται να εκτελεστούν άμεσα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, που έχει προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό για τις κατεδαφίσεις.  
 Ο δήμαρχος Πειραιά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα συνεχίσει τις συζητήσεις τόσο με τους καταστηματάρχες όσο και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αναζητώντας να βρεθεί μια βιώσιμη και οριστική λύση για το Μικρολίμανο στο πλαίσιο της νομιμότητας χωρίς όμως να πληγεί η οικονομία της περιοχής.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι άδειες λειτουργίας των καταστημάτων λήγουν τέλος του χρόνου. Αν προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις των  κατασκευών,  αυτή την στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για το Μικρολίμανο. Δηλαδή, αν γκρεμιστούν οι κατασκευές, χρειάζεται να γίνει άμεσα κάποια ανάπλαση της περιοχής, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά του Μικρολίμανου. 
Απλά να θυμίσουμε πως κάτι τέτοιο έγινε πριν από σχεδόν δέκα χρόνια στην Πειραϊκή, αλλά οι καταστηματάρχες ακόμα περιμένουν την ανάπλαση...  
@ Μιλάμε για μεγάλες φουρτούνες στο Μικρολίμανο...