Latest News

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Τι ψήφισαν στις εκλογές για το ΔΣ της ΚΕΔΕ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Πρώτη η παράταξη Πατούλη (ΝΔ) στις εκλογές για το ΔΣ της ΚΕΔΕΠρώτη αναδείχτηκε η παράταξη «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και την υποστήριξη της ΝΔ. στις εκλογές για το νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ....
(Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας). 

Έτσι, κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία με 251 ψήφους επί συνόλου 487 ψηφισάντων και καταλαμβάνει 16 έδρες στο νέο ΔΣ. Σε επόμενη συνεδρίαση εντός δέκα ημερών θα συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ για να εκλεγεί το προεδρείο.









Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση που έχει την υποστήριξη του ΠαΣοΚ έλαβε 124 ψήφους και οκτώ έδρες, ενώ η παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη (με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ, της «κίνησης των πέντε δημάρχων» και άλλους ανεξάρτητους) έλαβε 51 ψήφους και τρεις έδρες.

Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα που είχε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 47 ψήφους και τρεις έδρες, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο Πειραιά κυρία Ελπίδα Παντελάκη έλαβε 11 ψήφους και δεν εκλέγει μέλος στο ΔΣ. Μία έδρα στο ΔΣ καταλαμβάνει ex officio ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. 

Το πρωί σημειώθηκαν και «παρατράγουδα», όταν εργαζόμενοι από τον Δήμο Δραπετσώνας - Κερατσινίου μπήκαν στην αίθουσα διαμαρτυρόμενοι για την ανάκληση του διορισμού 27 υπαλλήλων (αφορά υπόθεση πολλών ετών πριν και υπήρχαν καταγγελίες στον ΑΣΕΠ για παρατυπίες).