Latest News

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Τα λόγια του αέρα για το Μικρολίμανο

Αν και μπορεί ν' ακούγονται πολλά για τα μαγαζιά στο Μικρολίμανο, ωστόσο αυτή την στιγμή το μόνο χειροπιαστό είναι πως υπάρχουν τα τελεσίδικα...
πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόσφατη συνάντηση των επιχειρηματιών με το νέο δήμαρχο Γιάννη Μώραλη τέθηκε θέμα για αναστολή ενός χρόνου για το γκρέμισμα των κατασκευών στα μαγαζιά της περιοχής. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αναστολή δεν μπορεί να έχει διάρκεια μεγαλύτερη από έξι μήνες. Στην περίπτωση αυτή, οι μπουλντόζες αναμένεται να πιάσουν δουλειά τον Απρίλιο, δηλαδή, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. 
Απλά να πούμε πως τα πρωτόκολλα κατεδάφισης θα έπρεπε να έχουν εκτελεί ήδη και δύσκολα μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν θα εφαρμοστεί η νομιμότητα, χωρίς τουλάχιστον να υποστεί τις συνέπειες. 
Μάλιστα, η προηγούμενη δημοτική αρχή του Βασίλη Μιχαλολιάκου όσοι  "παρασύρθηκαν"  με την υπόσχεση του τότε δημάρχου ότι θα ψηφιστεί νόμος που θα τους καλύψει, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ, αντιμετωπίζουν τώρα δικαστικές περιπέτειες.
Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι τι θα γίνει ή δεν θα γίνει αμέσως μετά το γκρέμισμα των κατασκευών στα μαγαζιά του Μικρολίμανου. 
Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο έτοιμο σχέδιο για την ανάπλαση της περιοχής, όπου δεν έχει γίνει τίποτα τα τελευταία 20 χρόνια και κάποτε θα πρέπει να γίνει κάτι για το πιο γραφικό σημείο της πόλης...