Latest News

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Πολιτικό θέμα η δολοφονία της Βρετανίδας στο Ηράκλειο

Πολιτικό θέμα η δολοφονία της Βρετανίδας στο Ηράκλειο
Η βρετανική κυβέρνηση μπαίνει πλέον στη διαδικασία να αναζητά απαντήσεις για το θάνατο της 54χρονης Βρετανίδας, Τζιν Χάνλον, στο Ηράκλειο τον Μάρτιο...
του 2009.

Σύμφωνα με τη heraldscotland.com, οι γιοι της άτυχης γυναίκας έχουν την υποστήριξη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου στην προσπάθειά τους να ρίξουν φως στη δολοφονία, όπως υποστηρίζουν, της μητέρας τους.  Κατά τα δημοσιεύματα αγγλικών ηλεκτρονικών εφημερίδων, στην υπόθεση παρενέβη το αγγλικό υπουργείο Εξωτερικών, που εξουσιοδότησε τον γιο της, Μάικλ Πότερ, να υποστηρίξει πως η κυβέρνηση της χώρας του ζητά απαντήσεις.
Η υπόθεση εδώ και χρόνια έχει κλείσει για την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ οι 3 γιοι της 54χρονης, που βρέθηκε νεκρή στο λιμάνι του Ηρακλείου, αλλά με χτυπήματα στο σώμα της, υποστηρίζουν ότι η μητέρα τους δολοφονήθηκε. Η οικογένεια της Βρετανίδας ζητά να ανοίξει και πάλι η υπόθεση, που αρχικά θεωρήθηκε ατύχημα. Μάλιστα στις 8 Οκτωβρίου οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική πρεσβεία και το ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο γιος της Χάνλον, Μάικλ, υποστήριξε ότι στο αίτημα να ασχοληθούν και πάλι οι τοπικές αρχές με την υπόθεση έχει την υποστήριξη του Έλληνα πρέσβη, Κωνσταντίνου Μπίσκα, ο οποίος επρόκειτο να στείλει και σχετική επιστολή στην εισαγγελία Ηρακλείου (ΔΕΙΤΕ: Να ανοίξει ο φάκελος της δολοφονίας της Βρετανίδας στο Ηράκλειο θα ζητήσει ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο).
Η Τζιν Χάνλον, που ζούσε στην περιοχή των Γουβών από το 2005, βρέθηκε νεκρή βόρεια από το λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου στις 12 Μαρτίου 2009, μετά από εξαφάνιση 4 ημερών. Η αρχική εξέταση του πτώματος οδήγησε στο ιατροδικαστικό συμπέρασμα ότι ήταν πνιγμός. Κακώσεις που βρέθηκαν στο λαιμό εξηγήθηκαν ως συνέπεια της πτώσης της στο νερό. Αργότερα υπήρξε νέα εξήγηση, ότι το σώμα πριν πέσει στη θάλασσα χτύπησε στο έδαφος και έτσι προκλήθηκαν οι κακώσεις. Μετά το χτύπημα πετάχτηκε στη θάλασσα. Αυτή η υπόθεση οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δολοφονία.
Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, κλήθηκαν και κατέθεσαν 2 άτομα, ένας Ολλανδός, ο οποίος και είχε δηλώσει την εξαφάνισή της στις 9 Μαρτίου 2009, και ένας Έλληνας, φίλοι της και οι δυο, χωρίς όμως να υπάρξει εξέλιξη.
Τότε μάλιστα οι εφημερίδες έγραψαν την πληροφορία ότι λίγο πριν χάσει τη ζωή της, η άτυχη γυναίκα είχε ραντεβού στο «Μαρίνα» με έναν άνδρα με τον οποίο συνομιλούσε στο facebook. Ο γιος της υποστηρίζει ότι ήταν ένα ραντεβού για καλοκαιρινή εργασία.
Μια φίλη της επίσης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, είχε λάβει στο κινητό της μήνυμα από την 54χρονη με το οποίο ζητούσε βοήθεια. Το μήνυμα ήταν μόνο η λέξη «help».
Τότε η οικογένειά της είχε ζητήσει να ασκηθούν διώξεις για δολοφονία. Μάλιστα τα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας αφιέρωναν επί καιρό ρεπορτάζ για την εξέλιξη της υπόθεσης,  ενώ η οικογένειά της έκανε μέσω του διαδικτύου άλλη εκστρατεία, συγκεντρώνοντας υπογραφές με αίτημα να ασκηθούν διώξεις.