Latest News

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Αντίο με δάκρυα για το «Blue Star Ithaki» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Συριανοί αποχαιρέτησαν με δάκρυα το «Blue Star Ithaki»Το "Blue Star Ithaki" πουλήθηκε και σύντομα θα ξεκινήσει το μακρινό ταξίδι για Καναδά, όπου θα είναι και ο επόμενος...
σταθμός του. 
Έμοιαζε με Μεγάλη Παρασκευή αλλά ήταν Σάββατο 25 Οκτωβρίου όταν εκτέλεσε το τελευταίο του δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιά – Σύρου – Τήνου – Μυκόνου.
Λίγο πριν της 4 το απόγευμα, το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Ερμούπολης. Ήταν η τελευταία προσέγγιση στην Σύρο πριν το ταξίδι της επιστροφής για τον Πειραιά.

Το Blue Star Ithaki, από το 2000 μέχρι και σήμερα έβαλε τη δική του σφραγίδα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της περιοχής μας. Αγαπήθηκε όσο λίγα πλοία και μετέφερε εκατομμύρια επιβάτες. Και είναι αλήθεια ότι το νησί με το οποίο δέθηκε περισσότερο το συγκεκριμένο πλοίο ήταν η Σύρος.

Όπως επίσης και οι συριανοί, αγάπησαν το Blue Star Ithaki και αποτέλεσε γι αυτούς μέχρι και την τελευταία στιγμή, ένα σήμα κατατεθέν για το νησί τους. Η αποχώρηση του πλοίου, μόνο θλίψη προκάλεσε στο νησί και σίγουρα, δύσκολα θα βρεθεί κάποιο πλοίο που θα αγαπηθεί τόσο πολύ από το επιβατικό κοινό.

Ήδη το κλίμα ήταν βαρύ όλες αυτές τις ημέρες, καθώς μπορεί να μην είχε ανακοινωθεί επίσημα, αλλά όλοι γνώριζαν ότι το Blue Star Ithaki πουλήθηκε και σύντομα θα αποχαιρετήσει τα νησιά μας.

Αντίο με μεγάλη συγκίνηση 
Απίστευτα συγκινητικό ήταν το τελευταίο αντίο του πλοίου προς την Σύρο. Το πλοίο άλλαξε την πορεία του και επιστρέφοντας από την Τήνο, πλησίασε όσο περισσότερο μπορούσε τις Δυτικές ακτές της Σύρου λίγο πριν μπει στο λιμάνι της Ερμούπολης. Ήθελε με τον τρόπο αυτό να αποχαιρετήσει την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και το έκανε με απανωτά σφυρίγματα από την τσιμινιέρα του.

Περίπου 20 λεπτά πριν τις 4 το πλοίο μπήκε για τελευταία φορά στο λιμάνι της Ερμούπολης. Εκεί, εκτός από τους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το περίμεναν, εκπρόσωποι του Δήμου, του Λιμεναρχείου Σύρου, αλλά και αρκετός κόσμος που ήθελε να δει το πλοίο έστω για τελευταία φορά, να τραβήξει φωτογραφίες και ο καθένας να το αποχαιρετήσει με το δικό του τρόπο.

Το πλοίο συνόδεψαν στο λιμάνι αλιευτικά σκάφη που στάθηκαν δίπλα του σε αυτή την τελευταία στάση στο λιμάνι της καρδίας του. Ο συριανός καπετάνιος, Ηλίας Βερβενιώτης, κατέβηκε στο λιμάνι εκεί που τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρης Κοσμάς, αλλά και πολλοί καλοί φίλοι. Λιμενικοί, ναυτικοί πράκτορες, καβοδέτες, οδηγοί φορτηγών, ψαράδες, καραβολάτρες.

Όλοι ήταν εκεί για το τελευταίο αντίο. Προσέφεραν δώρα και γλυκά στον καπετάνιο και το πλήρωμα και εξέφρασαν ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γι αυτά τα 14 χρόνια εξυπηρέτησης και αδιάλειπτης παρουσίας του πλοίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.Μέχρι και οι καμπάνες των εκκλησιών χτύπησαν... Είναι αλήθεια ότι οι συριανοί είχαν να δεθούν σε τέτοιο βαθμό με κάποιο πλοίο, από την εποχή του Παναγία Τήνου ΙΙ και του Ναϊας ΙΙ.

Ο καπετάνιος Ηλίας Βερβενιώτης δε μπόρεσε να κρύψε τα δάκρυά του.

Δείτε το βίντεο


Δείτε την εκπληκτική προσέγγιση στο λιμάνι της Σύρου σε μόλις 3 λεπτά!

Το Ithaki παλεύει με τα κύματα με ανέμους 10 μποφόρ μεταξύ Τήνου και Μυκόνου

 cyclades24.gr