Latest News

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Τι να μην ανεβάζεται στο Facebook σχετικά με το παιδί σας

Τι να μην ανεβάζετε στο Facebook σχετικά με το παιδί σας
Τα social media έχουν εξελιχθεί σε ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ζωής πολλών ανθρώπων. Ωστόσο, καλό θα είναι οι γονείς να είναι λίγο πιο συγκρατημένοι τουλάχιστον ως προς τις φωτογραφίες των παιδιών τους και τις πληροφορίες για τη ζωή τους, που μοιράζονται...
στο διαδίκτυο.

θα πρέπει να αποφεύγετε:

Φωτογραφίες άλλων παιδιών. Μπορεί να θέλετε να ανεβάσετε κάποιες φωτογραφίες από το πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας, αλλά ίσως οι άλλοι γονείς να είναι αρνητικοί στην δημοσίευση φωτογραφιών των παιδιών τους. Αυτό θα πρέπει να το σεβαστείτε.

Τοποθεσίες και πληροφορίες της καθημερινότητας τους. Μην δίνετε λεπτομέρειες για το που βρίσκονται τα παιδιά σας, για τις συνήθειες τους και το καθημερινό τους πρόγραμμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γνωρίζουν άγνωστοι και ενδεχομένως επικίνδυνοι άνθρωποι σε ποια σχολή χορού πηγαίνει η κόρη σας ή πότε έχει μάθημα μουσικής.

Προσωπικές στιγμές. Μπορεί για εσάς να είναι απλά μια τρυφερή φωτογραφία που το μικρό σας γυμνούλι κάνει μπάνιο, αλλά στο διαδίκτυο δυστυχώς κανείς δεν ξέρει την πορεία που μπορεί να ακολουθήσει αυτή η φωτογραφία, ούτε σε ποια χέρια μπορεί να καταλήξει.

Ντροπιαστικές φωτογραφίες. Μια φαινομενικά αστεία φωτογραφία για εσάς, μπορεί να λειτουργήσει τελείως αρνητικά για το παιδί σας, αφού είναι πιθανόν στο μέλλον η ύπαρξη της να το κάνει να νιώθει άβολα ή ακόμα και να σταθεί αφορμή για να πέσει θύμα cyberbullying.

Να θυμάστε ότι η υπερέκθεση των παιδιών στα social media όπως επισημαίνει και το mother. gr μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλειά τους, γι’ αυτό σκεφτείτε διπλά, πριν πατήσετε το κουμπί της κοινοποίησης.