Latest News

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ψάχνουν εμπλοκή της συμμορίας του Μπάκο με την δολοφονία των Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο

xrysi-augi-dolofonia-570
Ο Αλβανός μακελάρης του Μικρολίμανου αποδείχτηκε ότι είναι πολλά παραπάνω από ψυχοπαθής καθώς είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να σκοτώσει για πλάκα ενώ είναι μέλος μίας σκληρής συμμορίας που εκτελεί ...
συμβόλαια θανάτου.
Ναρκομανής, ψυχοπαθής, χωρίς ίχνος συναισθημάτων. Αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του Μπάκο που εμφανίστηκε στον εισαγγελέα για να απολογηθεί και κρίθηκε προφυλακιστέος 
Ο δράστης το βράδυ της επίθεσης στο μαγαζί του Μικρολίμανου μπήκε μέσα με το Καλάσνικοφ και φώναζε «πουτ@@@ς θα σας σκοτώσω όλες» και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως Μετά από την επίθεση βγήκε έξω από το μαγαζί ψύχραιμος και σταμάτησε ένα ταξί για να φύγει από το σημείο.
Ο κ. Τάκης Δοροβίτσης, οδηγός του ταξί είπε ότι μόλις ο Αλβανός μπήκε μέσα του έβαλε το Καλάσνικοφ στα πλευρά και του είπε να φύγει προς την Αθήνα. Σύμφωνα με το protothema.gr, ο ταξιτζής τον άφησε στην Ευελπίδων με κατεύθυνση προς Άρειο Πάγο και το ταξίμετρο έδειχνε 22,50 ευρώ, όπως δείχνει και η απόδειξη. Ο δράστης όμως του άφησε 30 ευρώ.
Μάλιστα, πριν αποβιβαστεί ο Μπάκο ζήτησε από τον οδηγό ταξί το τηλέφωνο του σπιτιού του ταξιτζή αλλά επειδή είναι πατέρας δύο παιδιών δεν του το έδωσε. Προτίμησε να του δώσει το κινητό του τηλέφωνο και ο Αλβανός του έκανε αναπάντητη για να βεβαιωθεί. «Ξέρεις τι σημαίνει αυτό», του είπε ο Μπάκο.
«Έτρεμα από το φόβο μου δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα», είπε ο ταξιτζής, ο οποίος ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν πήγε κατευθείαν στην αστυνομία, λόγω των απειλών του δράστη. Ο κ. Δοροβίτσης πήρε την απόφαση να τηλεφωνήσει στον δικηγόρο του την Τετάρτη και έτσι κατευθύνθηκαν στην ΓΑΔΑ για να καταθέσουν όλα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Αρχηγός ο «Κλοντιάν» στη σκληρή συμμορία των επτά αλλοδαπών
Την Παρασκευή συνελήφθη ένα μέλος της συμμορίας, ο διαβόητος κακοποιός Μέτσι που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου. Οι Αρχές τον παρακολουθούσαν όλη μέρα και τελικά τον συνέλαβαν έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε στα Σεπόλια. Έπειτα, τον ανάγκασαν να μπει μέσα και στο σπίτι και ήταν ξαπλωμένος ο αρχηγός Κλοντιάν.
Βασικά μέλη της διαβόητης συμμορίας ήταν ο Αλβανός Όλντι, ένας Πολωνός, ο Αλμπέρ Μπάκο, ο Μέτσι που βρισκόταν στις κόκκινες λίστες της ασφάλειας και ο Κλοντιάν.  Στο σπίτι του αρχηγού βρέθηκαν, έπειτα από τις σχετικές έρευνες, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι και σφαίρες. Τα όπλα έχουν σταλεί για βαλλιστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία που ερευνάται από την Ασφάλεια ότι ο «Μέτσι» είχε αναλάβει – πριν μερικά χρόνια - να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ έναντι του ποσού των 200.000 ευρώ ενώ ο ίδιος άνθρωπος εκτιμάται ότι εμπλέκεται δολοφονία στον Κορυδαλλό ενός Έλληνα υπόπτου για συμμετοχή στην εκτέλεση των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
Η δράση της συμμορίας
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για μία ιδιαίτερα σκληρή συμμορία στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Αλμπέρ Μπάκο. Οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν τον Μπάκο σαν ένα ψυχωτικό άτομο με αντιδράσεις serial killer.
Στον υπόκοσμο, ο 31χρονος είχε τα ψευδώνυμα Ταμτάκο και Μάικελ ενώ εκτιμάται ότι έκανε τα πάντα προκειμένου να ανέβει στην ιεραρχία της συμμορίας. Πυροβολούσαν για το παραμικρό, αναλάμβαναν βρώμικες δουλειές και είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις με έναν αλλοδαπό κρατούμενο που εξετάζεται αν είχε την υψηλή επιστασία της συμμορίας. Πρόκειται για συγγενή του 23χρονου ενοικιαστή του διαμερίσματος στο Γουδί, ο οποίος έδωσε εντολή μέσα από την φυλακή στον νεαρό να τον «φιλοξενήσει» σπίτι του.