Latest News

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τα δύο σενάρια για τον δράστη του μακελειού - Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών στο Μικρολίμανο

Mikrolimano-570
Άφαντος παραμένει ο δράστης του μακελειού, ενώ δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για την αιτία που προκάλεσε το πρωτοφανές περιστατικό... στο Μικρολίμανο.
Η Αστυνομία συνεχίζει χωρίς μέχρις στιγμής αποτέλεσμα τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του πιστολέρο που σκόρπισε τον τρόμο τα ξημερώματα στο Μικρολίμανο πυροβολώντας και τραυματίζοντας με καλάσνικοφ τους πελάτες ενός μπαρ.Με βασικά τους όπλα τις μαρτυρίες αυτοπτών που βρέθηκαν μπροστά στο μακελειό αλλά και μια φωτογραφία του δράστη με μια κοπέλα οι αστυνομικοί χτενίζουν Πειραιά και Αθήνα για τα ίχνη του αδίστακτου πιστολέρο. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις των ανδρών της αστυνομίας πρόκειται για έναν αλλοδαπό, ηλικίας περίπου 35 χρόνων.
Οι φόβοι των αξιωματικών της αστυνομίας εξετάζοντας το προφίλ του δράστη είναι μήπως ο ίδιος άνθρωπος κρύβεται πίσω από δύο πανομοιότυπες επιθέσεις που έγιναν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα στο κέντρο της Αθήνας.
Στην πρώτη περίπτωση η επίθεση έγινε σε καφενείο επί των οδών Χίου και Κρήτης στο Μεταξουργείο, όταν άγνωστος πυροβόλησε εναντίον των θαμώνων του καταστήματος σκοτώνοντας έναν 44χρονο πελάτη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η επίθεση εκείνη έχει πολλές ομοιότητες με το σημερινό μακελειό.
Η σημερινή επίθεση μοιάζει και με το περιστατικό που έγινε στις 6 Νοεμβρίου στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν άγνωστος πυροβόλησε με καλάσνικοφ σε μπαρ επί της οδού Αριστοτέλους στον Άγιο Παντελεήμονα, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί.
Ήδη έχουν συγκεντρωθεί οι κάλυκες από την αιματηρή επίθεση στον Πειραιά.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας θα προσπαθήσουν να τους συγκρίνουν με τους κάλυκες από την επίθεση στο Μεταξουργείο και στον Άγιο Παντελεήμονα για να κάνουν βαλλιστική έρευνα και να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη.
Για τα μάτια μιας γυναίκας
Υπάρχει ωστόσο και μια σημαντική μαρτυρία που μιλά για μια κοπέλα που βρισκόταν κοντά στον δράστη. Φαίνεται πως με τη γυναίκα αυτή φωτογραφήθηκε και έτσι έχουν οι αστυνομικοί το πρόσωπό του.
Η ίδια μαρτυρία όπως αναφέρει το αναφέρει πως ο δράστης κάποια στιγμή έγινε φορτικός προς την κοπέλα και εκείνη αντέδρασε. Κάποια άλλα άτομα μπήκαν στη μέση για να τον απομακρύνουν και αυτό προκάλεσε την έκρηξή του.
Μάλιστα υπήρξε κάποιος καυγάς μεταξύ του δράστη και δύο τουλάχιστον ακόμη ανδρών αλλά και απειλές. Το περιστατικό, σύμφωνα πάντα με τις περιγραφές, θορύβησε τον ιδιοκτήτη που αποφάσισε όταν ο άνδρας βγήκε από το κατάστημα να τον ακολουθήσει μαζί με έναν υπάλληλο για να δουν τις προθέσεις του.Αυτή η κίνηση αποδείχθηκε σωτήρια.
Ο ιδιοκτήτης είδε τον άνδρα να επιστρέφει προς το κατάστημα κρατώντας όπλο. Μπήκε μέσα μαζί με τον υπάλληλο και άρχισε να φωνάζει στους θαμώνες να καλυφθούν.
Ο dj του καταστήματος αμέσως χαμήλωσε τη μουσική και έτσι όλοι οι θαμώνες άκουσαν την προειδοποίηση...
Όταν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως ο δράστης οι περισσότεροι είχαν προλάβει να καλυφθούν και πιθανότατα για τον λόγο αυτό δεν υπήρξαν νεκροί από τις σφαίρες του δράστη.
Η κατάσταση των τραυματιών
Από τα πυρά του παρανοϊκού δράστη έπεσαν αιμόφυρτοι 11 άνθρωποι εκ των οποίων οι έξι είχαν επιπόλαια τραύματα και πήραν εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Πέντε από τα θύματα του παρανοϊκού δράστη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αττικόν, δύο με τραύματα στο θώρακα μεταφέρονται αυτή την ώρα στον Ερυθρό Σταυρό για να χειρουργηθούν και οι υπόλοιποι δύο νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό. Τα θύματα του παρανοϊκού δράστη που έχουν μεταφερθεί στο Αττικόν φέρουν τραύματα στα χέρια και στο κεφάλι. Ολοι οι τραυματίες είναι ηλικίας μικρότερης των 30 ετών.
Στον Ευαγγελισμό χειρουργούνται αυτή την ώρα δύο νέοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι 23 ετών, που φέρουν διαμπερή τραύματα στο θώρακα και στο μηρό.