Latest News

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Μια νέα επιτροπή για την κρουαζιέρα...


Μια νέα Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για την παρακολούθηση της κρουαζιέρας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έπειτα από την ευρεία σύσκεψη που είχε με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη...


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΠ και συμμετείχαν όλοι οι θεσμικοί φορείς του τουρισμού και του θαλάσσιου τουρισμού, οι διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων, εκπρόσωποι όλων των εταιρειών κρουαζιέρας, οι διοικήσεις των λιμένων κρουαζιέρας, καθώς και στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής
Ο υπουργός Ναυτιλίας . Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι πως τη φετινή χρονιά είχαμε μία αύξηση στο συγκεκριμένο τομέα της τάξεως του 13%, ενώ συμπλήρωσε ακόμη και σήμερα έχουμε κρουαζιερόπλοια σε διάφορους προορισμούς στη χώρα και ιδιαίτερα στον Πειραιά.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη, εξέφρασε την ικανοποίησή της ότι υπάρχει πλέον το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί διατηρώντας τη φυσιογνωμία του τοπίου να αναπτύξει περαιτέρω την κρουαζιέρα.
«Όταν μιλάμε για το 2014 ως ένα εξαιρετικό έτος για τον τουρισμό -μία χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό- και μιλάμε για πάνω από 20 εκατομμύρια επισκέπτες, δεν συνυπολογίζονται σε αυτά οι επιπλέον δύο εκατομμύρια επισκέπτες που έρχονται στη χώρα μας για την κρουαζιέρα».
Τέλος είπε ότι η χώρα μας μπορεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που έχει από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και, ιδιαιτέρως, του home-porting, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, δίνει 10 φορές περισσότερα έσοδα για την ελληνική οικονομία από ό,τι η απλή κρουαζιέρα.
@ Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας χρειάζεται περισσότερα πράγματα από μια ακόμη επιτροπή...