Latest News

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Χωρίς τέλος η "οδύσσεια" των απλήρωτων ναυτικών


Χωρίς τέλος συνεχίζεται η "οδύσσεια" για τους απλήρωτους ναυτικούς με ευθύνη των ναυτιλιακών εταιρειών, αλλά και την ηγεσία του υπουργείου...


Εμπορικής Ναυτιλίας .
Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) που επιρρίπτει ευθύνες και προσωπικά στον υπουργό Θοδωρή Δρίτσα.
Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ αναφέρει τα εξής:
"Σε ολοήμερη παραμονή έξω από το κτήριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα εξελίχθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας των απλήρωτων Ναυτεργατών της ΝΕΛ και της VENTOURIS LINES η οποία έγινε στις 24/3/2015.
Οι απλήρωτοι Ναυτεργάτες με την αδιάκοπη συμμετοχή και παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ, κλιμάκιο της οποίας με επικεφαλής τον Γ.Γ της Ένωσης Νίκο Κροκίδη ήταν διαρκώς μαζί τους, έμειναν στον χώρο του Υπουργείου μέχρι τα μεσάνυχτα με στόχο να εκφράσουν και με αυτόν τον τρόπο την έντονη διαμαρτυρία αλλά και δυσφορία τους για την συνεχιζόμενη αδράνεια του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Παράλληλα οι απλήρωτοι Ναυτεργάτες απαίτησαν για άλλη μια φορά όχι μόνο να τους καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές αλλά και να δοθεί νομοθετική λύση για την διασφάλιση των δεδουλευμένων όλων των Ναυτεργατών οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση εξ αιτίας της αφερεγγυότητας της πλειονότητας των Ναυτιλιακών εταιριών στον χώρο της Ακτοπλοΐας.
Δυστυχώς για πολλοστή φορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας δεν αποδέχθηκε και δεν συμφώνησε με την πάγια θέση των πληρωμάτων και της ΠΕΝΕΝ αναφορικά με την πρόταση τα χρήματα που θα εκταμιευθούν από την εκτέλεση των άγονων γραμμών να αποδοθούν εξ ολοκλήρου στους απλήρωτους Ναυτικούς.
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στα περί νομοθετικής ρύθμισης που θα προωθήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας, χωρίς ωστόσο να την έχει κοινοποιήσει έως τώρα στα Ναυτεργατικά Σωματεία, ενώ αυτή καθυστερεί με τρόπο τραγικό με αποτέλεσμα τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των απλήρωτων Ναυτεργατών να αυξάνονται και να πολλαπλασιάζονται!!!
Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός να αντιληφθούν ότι οι ρυθμοί που κινούνται για την επίλυση του προβλήματος αλλά και οι πρωτοβουλίες τους επιτείνουν και παρατείνουν το αδιέξοδο.
Η ΠΕΝΕΝ και τα απλήρωτα πληρώματα συνεχίζουν και σήμερα 26/3/2015 τις κινητοποιήσεις τους τόσο προς την πλευρά του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και προς τις Ναυτιλιακές εταιρίες".