Latest News

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Υπάλληλοι δύο ταχυτήτων με επιλεκτικές υπερωρίες

Την στιγμή που η πλειοψηφία των υπαλλήλων του Δήμου Πειραιά έχουν να πάρουν υπερωρίες εδώ και δύο χρόνια, από τη σημερινή δημοτική αρχή δίνονται επιλεκτικά και μάλιστα εγκρίνονται προκαταβολικά έξτρα αμοιβές...
σε ημετέρους!

Ήδη, όπως αποκαλύπτει το Reportaz Net, έχουν προεγκριθεί υπερωρίες έως 60 ώρες για τον μήνα Απρίλιο και υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν για τον κάθε τυχερό υπάλληλο επιπλέον από το μισθό του περί τα 400 ευρώ τον μήνα. 
(Αν το ποσόν σας φαίνεται μικρό να πούμε πως αντιστοιχεί στο 40% ενός μισθού των 1.000 ευρώ) Ωστόσο εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι προεγκρίνεται για να δοθεί επιλεκτικά μόνο σε ορισμένους εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη διοίκηση του Δήμου Πειραιά, που είναι και υπερχρεωμένος.
Την ίδια στιγμή, από τις υπερωρίες "κόβονται" άλλοι υπάλληλοι που μπορεί να τις δικαιούνται κανονικά γιατί έχουν εργαστεί αποδεδειγμένα εκτός ωραρίου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με αναρτημένα έγγραφα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η διοίκηση του Δήμου Πειραιά αποφάσισε "την προέγκριση έως και 60 ωρών για τη συμπλήρωση υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εργασίας κατά τις νυχτερινές ώρες εργάσιμων ημερών και τις νυχτερινές ή ημερήσιες ώρες Κυριακών και λοιπών εξαιρέσιμων ημερών για το μήνα ΑΠΡΙΛΙΟ 2015".
Οι πρώτες σχετικές αποφάσεις έχουν αναρτηθεί με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2015 στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορούν σε τέσσερις (!) υπαλλήλους που απασχολούνται στο γραφείο του γενικού γραμματέα του Δήμου Πειραιά Βασίλη Ταταρόπουλου.
(Μα δεν είναι υπερβολικός αριθμός των γραμματέων με δεδομένη - υποτίθεται- την έλλειψη εργαζομένων στο Δήμο Πειραιά;) 
Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζόμενων, οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι οι μοναδικές, καθώς υπερωρίες θα πληρωθούν κι άλλοι υπάλληλοι στο Δήμο Πειραιά, εκτός όσους εργάζονται σε ειδικούς τομείς
(καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτρολόγοι κα). 
 Οι "τυχεροί" είναι περί τους 40 υπαλλήλους γραφείου εκ των οποίων οι σχεδόν μισοί  είναι αμφίβολο αν τις έχουν κάνει κανονικά καλύπτοντας πραγματικές ανάγκες του Δήμου Πειραιά ( Λέγεται πως ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και υπάλληλος πρωτοκόλλου!)

@ Φαίνεται πως υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων και στις υπερωρίες, καθώς συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη τακτική των προηγούμενων δημοτικών αρχών στο Δήμο Πειραιά που μπορεί να είναι υπερχρεωμένος αλλά λεφτά υπάρχουν πάντα μόνο για τα "δικά μας παιδιά"...