Latest News

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ποιος Έλληνας εφοπλιστής κρύβεται πίσω από την αμοιβή της Αμάλ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Γνωστός Έλληνας εφοπλιστής φαίνεται πως κρύβεται πίσω από την αμοιβή που θα λάβει το δικηγορικό γραφείο στο οποίο εργάζεται η Αμάλ Κλούνεϊ για τη διεκδίκηση των Γλυπτών...
του Παρθενώνα!

Πρόκειται για την ομάδα δικηγόρων που έχει αναλάβει να στηρίξει νομικά την Ελλάδα στον αγώνα της για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.
Αυτά τουλάχιστον αποκαλύπτουν σε σημερινό δημοσίευμα οι Times του Λονδίνου, το οποίο αναπαράγει και η Washington Post.
«Ακόμα ένα πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, ενώ μεγιστάνας πληρώνει τον λογαριασμό της Αμάλ» είναι ο τίτλος των Times, «Ελληνας εφοπλιστής πληρώνει τον λογαριασμό για να εκπροσωπήσει η Αμάλ Κλούνεϊ την Ελλάδα» γράφει η Washington Post.
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για έναν Ελληνα εφοπλιστή που προσφέρθηκε να πληρώσει την εξαιρετικά μεγάλη αμοιβή του δικηγορικού γραφείου που έχει έδρα το Λονδίνο. Σύμφωνα με τους London Times, που επικαλούνται στην εφημερίδα τους δηλώσεις πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου στο υπουργείο Πολιτισμού, πρόκειται για μια «κίνηση μεγάλου πατριωτισμού», καθώς ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι απαιτήσεις των Βρετανών και Αυστραλιανών δικηγόρων κρίθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο ως «υπέρογκες».
Έτσι, το μόνο που απέμενε ήταν είτε οι ελληνικές Αρχές να ευχαριστήσουν ευγενικά την Αμάλ Κλούνεϊ και την υπόλοιπη ομάδα και να τους αποχαιρετήσουν είτε να βρουν κάποιο χορηγό. Αν και η πηγή δεν ξεκαθαρίζει αν η κυβέρνηση χτύπησε την πόρτα του εφοπλιστή ή αν ο εφοπλιστής ήταν αυτός που προσφέρθηκε οικειοθελώς να βοηθήσει, το αποτέλεσμα είναι ότι η Ελλάδα δεν μένει ξεκρέμαστη στον αγώνα διεκδίκησης των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.
«Η συμφωνία έγινε αμέσως μετά την επίσκεψη της κ. Κλούνεϊ και του προϊσταμένου της Τζέφρι Ρόμπερτσον στην Αθήνα πριν από τρεις μήνες» δήλωσε ο πρώην αξιωματούχος, ο οποίος επεσήμανε ότι η προσφορά αυτή επέτρεψε στην ελληνική κυβέρνηση να παρακάμψει τη διαδικασία της δημόσιας διακήρυξης, κάτι που θα ήταν «αντιφατικό και για τις δύο πλευρές».
«Η εμπλοκή του εφοπλιστή αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας. Από τότε οι λογαριασμοί πηγαίνουν κατευθείαν σε αυτόν», δήλωσε η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Βέβαια, δεν κατονομάζει ούτε την εφοπλιστική οικογένεια που ανέλαβε τα έξοδα αυτά.