Latest News

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αυτοί διορίζονται σε θέσεις κλειδιά της κυβέρνησης (ΟΝΟΜΑΤΑ)

maksimou-650
Προφανώς όπως κάθε κυβέρνηση στο παρελθόν έτσι και η σημερινή έχει το δικαίωμα να επιλέξει τα πολιτικά στελέχη με τα οποία θα κυβερνήσει, τοποθετώντας τα σε θέσεις κλειδιά του...
κρατικού μηχανισμού.
Πάντα όμως έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουν οι πολίτες ποιοι είναι αυτοί που επιλέγονται για τις θέσεις αυτές. Σύμφωνα με τον βουλευτή Επικρατείας του Ποταμιού Παναγιώτη Καρκατσούλη πρόκειται στην συντριπτική τους πλειοψηφία για πολιτευτές και κομματικά στελέχη που τοποθετούνται αρχικά στις θέσεις των γενικών γραμματέων σε υπουργεία.
Στο κείμενο του «Η λήψη του ζητουμένου» αναφέρει: «Οι περισσότερες θέσεις γενικών γραμματέων δεν έχουν ακόμη πληρωθεί, οπότε βάσιμα αναμένονται διορισμοί και άλλων κομματικών στελεχών».
Σύμφωνα με τον κ. Καρκατσούλη 6 υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις τελευταίες εθνικές εκλογές έχουν μέχρι στιγμής διοριστεί σε θέσεις ανώτατων κρατικών υπαλλήλων ενώ μία υποψήφια ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 2014 διορίστηκε διοικήτρια του ΟΑΕΔ.
Παράλληλα 2 κομματικά του στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές το 2012 διορίστηκαν σε υψηλόβαθμες δημόσιες θέσεις. Το ίδιο και μία υποψήφια της ΔΗΜΑΡ το 2012 η οποία προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ και διορίστηκε γενική γραμματέας σε υπουργείο.
Όμως οι διορισμοί δεν σταματούν στους «άτυχους» των εκλογών. Ακόμα και χαμηλότερα στελέχη είχαν την τύχη να αναλάβουν αξιώματα όπως η Μαρίνα Κουτσούρη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με ειδικότητα στη διαχείριση των ΕΣΠΑ, που διορίστηκε Γενική Γραμματέας Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Αναλυτικά όλοι οι διορισμοί των Γενικών Γραμματέων:
  • Διορισμός Ιωάννη Θεωνά στη θέση του Υποδιοικητή του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 86, 02-03-2015)
    Πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, 75 ετών, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ το 2012.
  • Διορισμός Ιωάννη Μπασκόζου στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 94, 04-03-2015)
    Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
  • Διορισμός Χριστόφορου Βερναρδάκη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού στο Υπουργείο Επικρατείας (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 95, 04-03-2015)
    Υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές
  • Διορισμός Κώστα Πουλάκη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 102, 05-03-2015)
    Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
  • Διορισμός Αλέξη Χαρίτση στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 105, 06-03-2015)
    Συντονιστής του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ
  • Διορισμός Μάνου Μανουσάκη στη θέση του μετακλητού Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 105, 06-03-2015)
    Πρώην διευθυντής του γραφείου του Σταθάκη
  • Διορισμός Απόστολου Αλεξόπουλου στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 123, 12-03-2015)
    Πρώην βουλευτής Β΄ Αθήνας, αποτυχών υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
  • Διορισμός Ιωάννη Τόλιου στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 123, 12-03-2015)
    Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
  • Διορισμός Ιωάννη Ταφύλλη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 122, 11-03-2015)
    Σμήναρχος ε.α., Υποψήφιος βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012. Γενικός γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων.
  • Διορισμός Ανδρέα Νεφελούδη στη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 127, 13-03-2015)
    Υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
  • Διορισμός Δήμητρας Χαλικιά στη θέση του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 128, 13-03-2015)
    Υποψήφια βουλευτής Πιερίας της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του 2012. Πρώην αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ.
  • Διορισμός Μαρίνας Κουτσούρη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 128, 13-03-2015)
    Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με ειδικότητα στη διαχείριση του ΕΣΠΑ
  • Διορισμός Μαρίας Καραμεσίνη στη θέση Διοικήτριας του ΟΑΕΔ (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 134, 16-03-2015)
    Υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014