Latest News

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αυτοί είναι φύλακες άγγελοι για τους μετανάστες - Οικογένεια οργώνει με το σκάφος της τη Μεσόγειο (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Οι Chris και Regina Catrambone και η κόρη τους Maria LuisaΟικογένεια Ιαταλών έχει διασώσει τουλάχιστον 3.000 μετανάστες μέσα σε ένα χρόνο. Δαπανούν κάθε μήνα το ποσό των 445.000 δολαρίων για... λειτουργικά έξοδα. 



Με ένα πλωτό ιατρείο, το πάμπλουτο ζευγάρι Chris και Regina Catrambone «οργώνει» τις θάλασσες της Μεσογείου, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες στους μετανάστες που κινδυνεύουν εν πλω αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. 
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πάπα Φραγκίσκου, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας με όποια μέσα διαθέτουμε, η οικογένεια Catrambone αποφάσισε να αφιερώσει όλο της το χρόνο σε ένα και μοναδικό σκοπό: Τη διάσωση των μεταναστών και των προσφύγων που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον. 



Το σκάφος τους καταπλέει στη Μεσόγειο εδώ κι ένα χρόνο και, μέχρι τώρα, έχει διασώσει τουλάχιστον 3.000 άτομα από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Το σκάφος «Φοίνιξ» ήταν αλιευτικό, προτού γίνει ένα άρτια εξοπλισμένο πλωτό ιατρείο, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

Με τα χρήματα που δαπάνησε η οικογένεια Catrambone, το σκάφος είναι πλέον εξοπλισμένο με δύο high tech drones, μία κλινική, 1.000 λίτρα νερού, εκατοντάδες σωσίβια και βεβαίως τρόφιμα. Στον «Φοίνικα» επιβαίνουν εκτός από τον Chris, την Regina και την κόρη τους Maria Luisa, γιατροί, νοσηλευτές κι ένας μάγειρας, συνολικά 20 άτομα.



Η οικογένεια Catrambone βάζει γερά το χέρι στην τσέπη για τον ιερό σκοπό της, δαπανώντας κάθε μήνα το ποσό των 445.000 δολαρίων για λειτουργικά έξοδα. Όπως εξηγεί η Regina στο CNN, «καθημερινά δίνουμε μεγάλη μάχη με το χρόνο».

Μετά το γάμο της με τον Αμερικανό Chris, η Regina εγκατέλειψε την πατρίδα της και εγκαταστάθηκε στην Μάλτα με την οικογένειά της. «H Συρία και η Λιβύη διώχνουν τους πολίτες τους», υποστηρίζει η Ιταλίδα «καπετάνισσα» και προσθέτει: «Η Ε.Ε θα πρέπει να ξεκινήσει μία πραγματική έρευνα για τη διάσωση των ανθρώπων αυτών. Εμείς είμαστε εκεί, όμως διαθέτουμε μόνο ένα σκάφος».  



Πριν ένα χρόνο, η οικογένεια Catrambone απολάμβανε την θάλασσα της Μεσογείου μ΄ένα πολυτελές σκάφος. «Ξαφνικά είδα στη θάλασσα ένα χειμωνιάτικο μπουφάν. Κι όταν είπα στον καπετάνιο: "Κοίτα, δεν είναι περίεργο;", αυτός μου είπε με θλιμμένο ύφος: "Ο άνθρωπος που το φορούσε δεν είναι πλέον μαζί μας". Η φράση του αυτή μου έδωσε την ιδέα να βοηθήσω μαζί με την οικογένειά μου άτυχους ανθρώπους, σαν κι αυτόν...» υποστηρίζει η Ιταλίδα και προσθέτει: «Εμείς καθόμαστε στο όμορφο αυτό σκάφος, την ώρα που πολλοί μετανάστες, άνθρωποι σαν κι εμάς,  προσπαθούν να γλυτώσουν από τον πόλεμο στην πατρίδα τους...».  

Η οικογένεια Catrambone θεωρεί ηθική της υποχρέωση να σώσει όσους μετανάστες μπορεί...