Latest News

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Το παράδοξο με τους μετανάστες στον Πειραιά

Κάποιοι μπορεί να ξαφνιάστηκαν με την έντονη αντίδραση από την παράταξη «Το Λιμάνι της Αγωνίας" σχετικά με τις δηλώσεις του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για την έλλειψη χώρων φιλοξενίας μεταναστών...
στην πόλη.
Ωστόσο όσοι παρακολουθούν την δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Πειραιά γνωρίζουν ότι δείχνουν μια ιδιαίτερη "ευαισθησία" για θέματα μεταναστών. Ακόμα κι αν αυτό μπορεί να ενοχλεί κάποιους που θα ήθελαν να υπάρχει  διαφορετική ιεράρχηση, ιδίως σε εποχή οικονομικής κρίσης που σαρώνει και στο λιμάνι. 

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η κριτική στην δημοτική αρχή για την αδυναμία φιλοξενίας των προσφύγων, γίνεται σε περίοδο που κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο επικεφαλής του συνδυασμού Θοδωρής Δρίτσας έχει αναλάβει υπουργός Ναυτιλίας και η σύντροφός του Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι αρμόδια υπουργός για τη μεταναστευτική πολιτική.

Έτσι, ακούγεται τουλάχιστον παράδοξο να ασκείται κριτική στο Δήμο Πειραιά όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί καλά καλά στις ανάγκες αστέγων και απόρων δημοτών και να μην απευθύνονται στην κεντρική εξουσία να βρει λύσεις στο πρόβλημα με τους μετανάστες που φθάνουν στον Πειραιά.

@ Μήπως, λοιπόν, θα ήταν καλύτερα να εκφράσουν την αγωνία τους για τους μετανάστες που "λιάζονται" στο λιμάνι στους υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;