Latest News

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Xαμός και στον Πειραιά για το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)


Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας το οποίο έχει μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιά ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣΗ υποδοχή των ιερών λειψάνων έγινε στις 15.45 στη συμβολή των οδών Β. Γεωργίου και Γ. Λαμπράκη (άγαλμα μητέρας) και στη συνέχεια πάνω σε όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας, με λιτανευτική πομπή, μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, όπου τελείται αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου και συγχοροστατούντων του μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ και άλλων αρχιερέων. 
Ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ στην υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας ς Βαρβάρας στον Πειραιά, ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣΠάντως ο μητροπολίτης Σεραφείμ δεν παρέλειψε κατά την ομιλία του να επιτεθεί σε όσους έφεραν αντιρρήσεις για την περιοδεία του λειψάνου στο νοσοκομείο του Άγιου Σάββα, την περασμένη εβδομάδα. Όπως μεταδίδει το romfea.gr τόνισε: "Αυτή την στιγμή τιμούμε στο πρόσωπο της Αγίας Βαρβαρας τον Άγιο Θεό και είναι αφελείς και ασταθείς οι απόψεις για ειδωλολατρία που ακούστηκαν από μερικούς"  Κλείνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε σε εκείνους που αντέδρασαν για την μεταφορά των ιερών λειψάνων στο Νοσοκομείο του "Αγίου Σάββα". Μεταξύ άλλων τόνισε: "Το ιερό σκήνωμα δεν πήγε στους κοιτώνες των ασθενών αλλά στην Εκκλησία του Αγίου Σάββα, και ποιος μπορεί να απαγορέψει να πάνε τα λείψανα στο ναό του Θεού; Λοιπόν όλα αυτά είναι ανοησίες και όταν όμιλουμε πρέπει να προσέχουμε τι λέμε". 
Nikos Libertas/SOOCΜετά τη δοξολογία και το λαϊκό προσκύνημα, κληρικοί της Μητρόπολης Πειραιώς θα συνοδεύσουν το ιερό σκήνωμα σε τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού, όπου θα αποδοθούν τιμές. 
ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ





ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ