Latest News

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Έτσι μπορείς να χαλάσεις μια ωραία ατμόσφαιρα...


Μπορεί ο δήμαρχος Πειραιά να μην ήθελε, όπως είπε, να χαλάσει αυτήν την ωραία ατμόσφαιρα, αλλά τελικά το έκανε και μάλλον για...
λάθος λόγο! 
Ήταν η στιγμή που η δημοτική σύμβουλος Σταυρούλα Μελά αποθέωνε τον καλλιτεχνικό διευθυντή Νίκο Διαμαντή, εκφράζοντας τη "μεγάλη της χαρά" για την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο.(ΕΔΩ)
Ξαφνικά ο Γιάννης Μώραλης πήρε το λόγο, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει αυτή την αλλαγή στάση! 
Τι είχε συμβεί; Ο δήμαρχος θυμήθηκε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε πριν δύο μήνες από το "Λιμάνι της Αγωνίας", θεωρώντας πως τότε είχε ασκηθεί κριτική στην επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή. (Ίσως είναι ο μόνος που σχημάτισε αυτήν την εντύπωση, όταν διάβασε αυτήν την ανακοίνωση).
Το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου ήταν λάθος από κάθε πλευρά και άποψη γιατί απλά το Λιμάνι της Αγωνίας εμφανιζόταν ως γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά και του Δημοτικού Θεάτρου. Αυτό τουλάχιστον κατάλαβαν όσοι διάβασαν την ανακοίνωση και ασκήθηκε κριτική γιατί αποθέωνε την δημοτική αρχή και τον καλλιτεχνικό διευθυντή. (ΕΔΩ)
Μιλάμε για ένα κείμενο 861 λέξεων που περιελάμβανε μεγάλα αποσπάσματα από την παρουσίαση του δημάρχου, κάτι που θεωρείται μεγάλο λάθος για παράταξη της αντιπολίτευσης. Στην ανακοίνωση υπάρχει μόνο μια λέξη "ΩΧ" για την έκθεση που θα συνδέσει τον Ολυμπιακό με τον Τσαρούχη, μια απορία για το ελληνικό ρεπερτόριο και μια ανακρίβεια για τον προϋπολογισμό του Δημοτικού Θεάτρου. Δηλαδή, ασήμαντες λεπτομέρειες που θα μπορούσε εύκολα να τα ξεπεράσει κάποιος, αποδίδοντας τα απλά στον υπέρμετρο ενθουσιασμό του συντάκτη του Δελτίου Τύπου, ειδικά μπροστά στον απίστευτο ύμνο για την τη δημοτική αρχή και τον καλλιτεχνικό διευθυντή. 

@Κι όμως ο δήμαρχος θεώρησε ότι τότε ασκήθηκε κριτική την οποία μάλιστα θυμήθηκε δύο μήνες μετά και ξεκίνησε ολόκληρη κουβέντα χωρίς λόγο, επειδή "είδε"- λέει- αλλαγή στάσης!
Απλά έτσι χαλάς μια ωραία ατμόσφαιρα...