Latest News

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η ντροπή με τα πάνινα παπούτσια της ΚΟΔΕΠ

Μόνο ντροπή προκαλεί μια νέα πρακτική διανομής ειδών από την ΚΟΔΕΠ σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες... 



του Δήμου Πειραιά.

Όπως καταγγέλλουν μέσω e-mailπριν από λίγες μέρες ειδοποιήθηκαν άπορες οικογένειες να περάσουν από τα γραφεία της ΚΟΔΕΠ, καθώς μια ιδιωτική εταιρεία έκανε προσφορά πάνινα υποδήματα για παιδιά. Μάλιστα, τους είχαν ζητήσει τηλεφωνικώς και τα νούμερα που φορούν τα παιδιά, ώστε να τους κάνουν τα παπούτσια.

Σύμφωνα με την καταγγελία, χθες γύρω στις 11.00 το πρωί αρκετοί γονείς πήγαν στα γραφεία της ΚΟΔΕΠ και ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτηρίου που γινόταν η διανομή στους δικαιούχους. 
Εκεί, έμαθαν πως για να τους δώσουν τα παπούτσια θα έπρεπε να είναι μαζί και τα παιδιά τους! 
(Συμβαίνει πρώτη φορά να μοιράζονται τρόφιμα ή ρούχα και να είναι απαραίτητη η παρουσία μικρών παιδιών που είθισται να προστατεύονται για ευνόητους λόγους). 
Αρκετοί γονείς διαμαρτυρήθηκαν, καθώς δεν τους είχαν ενημερώσει για κάτι τέτοιο. Άλλοι απόρησαν για ποιο λόγο να φέρουν τα παιδιά που εκείνη την ώρα ήταν σχολείο. Τους απάντησαν ότι ήταν απαίτηση της εταιρείας που έκανε την προσφορά για να δοκιμάσουν τα παπούτσια! (Συνήθως όσοι κάνουν ανάλογες προσφορές δεν θέτουν τέτοιους όρους και η διανομή γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη της ΚΟΔΕΠ). 
Τελικά δεν ήταν λίγοι οι γονείς που έφυγαν χωρίς να πάρουν τα παπούτσια και δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους για τις νέες πρακτικές της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πειραιά... 

@ Αυτή είναι η ντροπή με τα πάνινα παπούτσια στην ΚΟΔΕΠ...