Latest News

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (ΠΡΟΓΝΩΣΗ)

Το καιρικό σκηνικό της κακοκαιρίας με τις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους θα διαρκέσει έως...

την Παρασκευή. 
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιστροφή του καλοκαιριού με λίγες μόνο τοπικές βροχές και τη θερμοκρασία σε άνοδο από το Σάββατο . Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται έως και την Τρίτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Την Παρασκευή στα ανατολικά και τα νότια θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά από το απόγευμα και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά. Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια.
Το Σάββατο το θερμόμετρο θα ανέβει λίγο στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.
Γενικά αίθριος καιρός και την Τρίτη. Μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.