Latest News

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Σκοτώθηκε ο ιδιοφυής μαθηματικός Τζον Νας - Τελευταίο αντίο του Ράσελ Κρόου στο υπέροχο μυαλό


Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο ιδιοφυής μαθηματικός Τζον ΝαςΈγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την οσκαρική ταινία με τον τίτλο "A Beautiful Mind" στην οποία πρωταγωνίστησε ο Ράσελ Κρόου...



Ο λόγος για τον διάσημο μαθηματικό Τζον Νας, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα.
Ο Νας είχε επιβιβαστεί σε ταξί στο Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με την σύζυγό του Αλίσια, η οποία επίσης έφυγε από τη ζωή.
Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, ο Νας και η σύζυγός του σκοτώθηκαν όταν ο οδηγός του ταξί έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα.
Ο Τζον Νας κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών το 1994, καθώς δημιούργησε την έννοια της ισορροπίας για παιχνίδια μη-μηδενικού αθροίσματος, ισορροπία που πήρε το όνομά του ως ισορροπία Νας.
Η ζωή του Τζον Νας έγινε γνωστή και για έναν ακόμη λόγο, αφού έπασχε από σχιζοφρένεια. Στην ασθένεια αυτή επικεντρώθηκε και η ταινία.
Ο Ράσελ Κρόου μετά την είδηση του θάνάτου του Νας, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Άφωνος... Οι σκέψεις μου βρίσκονται στον Τζον και την Αλίσια, ένα υπέροχο ζευγάρι. Υπέροχα μυαλά, υπέροχα μυαλά».