Latest News

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η απολογία του Αιμίλιου Κοτσώνη για το "Noor 1"

Ντοκουμέντο από το «Έθνος» για το Noor 1Ένα ενδιαφέρον μέρος της απολογίας του προφυλακισμένου Αιμίλιου Κοτσώνη για την υπόθεση του «Noor 1» δημοσιεύει σήμερα το...
 «Έθνος». 
Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι –τελικά- η προφυλάκιση ήταν αποτέλεσμα της απόφασης της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά να εντάξει στην υπόθεση και τις συνομιλίες που συμπεριλαμβάνονται σε πόρισμα άλλης υπόθεσης με αυτή του πλοίου. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα,όσα αναφέρονται στους διαλόγους αυτούς ανατρέπουν τους περισσότερους από τους ισχυρισμούς του πρώην στελέχους του Ολυμπιακού σχετικά με το πλοίο, την εταιρεία και τη σχέση του με υπόλοιπους κατηγορούμενους και τον «παρουσιάζουν» ως έναν συνέταιρο του Noor 1 ο οποίος όμως προσπαθούσε να μείνει «άφαντος». 

Τι υποστήριξε ο Κοτσώνης στην απολογία του; Στα όσα ανέφερε στον εισαγγελέα, πάντα σύμφωνα με το Έθνος, υποστήριζε ότι δεν έχει κάποια σχέση με το καράβι αλλά και με την εταιρεία που συνδέεται με αυτό. 


Τι αναφέρουν οι διάλογοι; Παραθέτουμε «ατάκες» που υπάρχουν στο σχετικό δημοσίευμα του Έθνους… «Δεν θέλω να με δει δικηγόρος»… «Εγώ δεν πρέπει να υπογράψω πουθενά, κατάλαβες τι σου λέω; Καλό είναι να μην ξέρει ούτε ο δικηγόρος», οι οποίες αποδεικνύουν ότι προσπαθούσε να κρύψει τα ίχνη του, όπως υποστηρίζει το σχετικό ρεπορτάζ. 


Σε σημείο της απολογίας του αναφέρει: «Στο Ντουμπάι δραστηριοποιήθηκα από τις αρχές του 2013, όπου έκανα δουλειές με την Οράιζον και την ΑΠΣΚΟ. Πήγαινα για λογαριασμό της Κάπιταλ, η οποία μου πλήρωνε όλα τα έξοδα μετάβασής μου στο Ντουμπάι. Στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν έπαιρνα χρήματα... Ο άνθρωπος του Μαρινάκη στο Ντουμπάι θα ήμουν εγώ», υποστηρίζει ο Αιμίλιος Κοτσώνης στην απολογία του. 


Ο Αιμίλιος Κοτσώνης –αρχικά- είχε καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση του πλοίου Noor 1 το οποίο με φορτίο δύο τόνους ηρωίνη βρέθηκε από τις Αρχές, το καλοκαίρι του 2014. Ωστόσο μετά τις συμπληρωματικές απολογίες που έδωσαν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μετατράπηκε σε κατηγορούμενο.