Latest News

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ: Δεν πέρασε η δωρεά Μαρινάκη για τους 100 Φοίνικες στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά!

Ίσως να μην υπάρχει άλλο προηγούμενο στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σ' ολόκληρο τον κόσμο σαν αυτό που συνέβη χθες στο...
Δήμο Πειραιά.

Αποσύρθηκε από την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά το 16ο θέμα για «Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση 100 φοινικοειδών σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης» που αφορούσε στη νέα δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

 Ο λόγος της ξαφνικής απόσυρσης ήταν ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία, προκειμένου να ψηφιστεί το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς απουσίαζαν οι περισσότεροι σύμβουλοι της παράταξης τη δημοτικής παράταξης "Πειραιάς Νικητής" στην οποία ιδρυτής είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός!Τι έγινε
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να κάνει μια ακόμη δωρεά στο Δήμο Πειραιά. Αυτή τη φορά πλήρωσε για την αγορά και τοποθέτηση 100 Φοινίκων για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης.Προφανώς ο Δήμος Πειραιά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το κάνει με δικά τους χρήματα και φυσικά αποδέχτηκε την δωρεά. 
Από τις αρχές του Ιουλίου ξεκίνησαν να τοποθετούνται συνολικά περί τους 100 Φοίνικες σε διάφορα σημεία της πόλης. Η τοποθέτηση των φοινίκων είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, όταν ξεκίνησαν οι τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες για την αποδοχή της δωρεάς. 
Περί τα μέσα του μήνα (13 Ιουλίου) το θέμα πέρασε με διαδικασίες εξπρές από την Οικονομική Επιτροπή και χθες εισήχθη προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκαν ερωτήματα από το "Λιμάνι της Αγωνίας" για την κοπή άλλων δέντρων χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα ξηλωμένα δέντρα αυτά είχε φυτέψει πριν από σχεδόν δύο χρόνια ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος κατά μήκος του παραλιακού δρόμου του λιμανιού, κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Δαβάκης απέσυρε το θέμα με σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Γιάννη Μώραλη καθώς την ώρα της συζήτησης απουσίαζαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της πλειοψηφίας και υπήρχε κίνδυνος να μην περάσει η δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη.
(ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Το θέμα αναμένεται να επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση που δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.

@ Αυτό δεν υπάρχει! Να κάνουν δωρεά στο Δήμο Πειραιά και να μην μπορούν να την περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης...