Latest News

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Θεοδωράκης: Μπορεί να πάμε και σε νέες εκλογές...


Τον κίνδυνο «η χώρα να σύρεται στο εξής σε εκλογές κάθε έξι μήνες» επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς...

τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάψει να αξιώνει ως προϋπόθεση για να κυβερνήσει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν θα την κατακτήσει.
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, δεν πάρει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, και ο κ. Τσίπρας αρνηθεί, όπως έχει πει, να συμπράξει με άλλα ευρωπαϊκά κόμματα, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να πάμε σε νέες εκλογές τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο», προέβλεψε ο κ. Θεοδωράκης και δεν έκρυψε ότι φοβάται να παραταθεί η πολιτική αστάθεια τους επόμενους μήνες, αν ο κ. Τσίπρας δεν σοβαρευτεί και κατανοήσει την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων που ανέλαβε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε τις δηλώσεις αυτές σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο πρακτορείο Bloomberg, με προφανή στόχο να εκθέσει και διεθνώς τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό.
Για τον ίδιο λόγο, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση που διερευνούσε τις προθέσεις του δικού του κόμματος, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πανέτοιμος να συνεργαστεί σε μια συγκυβέρνηση ευρείας αποδοχής –είτε αν νικητής αποδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η Νέα Δημοκρατία–, υπονοώντας ότι δεν θα είναι εκείνος που θα διακυβεύσει την πορεία της χώρας στην Ευρώπη.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν στρέφει τυχαία, πλέον, τα βέλη του σχεδόν αποκλειστικά στον Αλ. Τσίπρα. Οι εισηγήσεις που δέχεται είναι ότι το Ποτάμι έχει ως κύρια δεξαμενή επαύξησης του ποσοστού του τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως εκείνους που σκέφτονται να απέχουν με τη λογική «όλοι ίδιοι είναι».