Latest News

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Κλείδωσαν οι εκλογές. Ορκίζεται η υπηρεσιακή κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα


Η αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης ξεκίνησε. Ήδη ορκίστηκε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου...
Βασιλική Θάνου, ενώ και επισήμως από χθες η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Η λίστα με τα 16 μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι έτοιμη, με τους νέους υπουργούς να έχουν δέχονται κλήσεις ακόμη και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.
Τα πρόσωπα της υπηρεσιακής κυβέρνησης
Πέρα από τη Βασιλική Θάνου, τα βλέμματα στρέφονται τώρα στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα υπουργεία της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος έχει διατελέσει δύο φορές ΥΠΕΞ της Ελλάδας.
Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να οριστεί ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού θα είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Ωστόσο, η πιο βασική τοποθέτηση θα είναι αυτή του υπουργού Οικονομικών, μια θέση την οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ένας από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής κυβέρνησης κατά τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές τους τελευταίους μήνες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομίας αναλαμβάνει ο Νίκος Χριστοδουλάκης, το υπουργείο Άμυνας ο ο πτέραρχος ε.α. Ιωάννης Γιάγκος, το υπουργείο Παιδείας Φρόσω Κιάου, το υπουργείο Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, ενώ  κυβερνητικός εκπρόσωπος της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι ο Ροδόλφος Μορώνης.