Latest News

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ποιοι μπαίνουν στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ



Ο δρόμος για πολλά στελέχη που δεν βρίσκονταν στα ψηφοδέλτια ή δεν είχαν εκλεγεί στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ανοίγει... μετά το μπαράζ αποχωρήσεων από το ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας και την συμπαράταξή τους με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Στο Μέγαρο Μαξίμου οι λίστες για να καταρτιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών της 20 Σεπτεμβρίου έχουν πάρει φωτιά. Οι επαφές συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα με κόσμο που θα πλαισιώσει τα ψηφοδέλτια είναι καθημερινές και σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηρίζονται από ένα προσεκτικό «άνοιγμα» στα «χωράφια» της Κεντροαριστεράς. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποφευχθούν οι αβελτηρίες και οι λάθος επιλογές του Ιανουαρίου, όπως τις έχουν παραδεχθεί εμμέσως πλην σαφώς στο Μαξίμου.
Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι παρά το άνοιγμα που επιχειρείται, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ανταποκρίνεται και στον συντονισμό του κοινωνικού με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ, τον πρώτο λόγο για τα ψηφοδέλτια θα έχουν στελέχη και πρόσωπα, τα οποία είναι πλέον δοκιμασμένα και εγνωσμένης αξίας.
Έτσι, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και σε εκλόγιμη θέση αναμένεται να βρεθεί ο ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας, το έργο του οποίου ως γγ του υπουργείου Εξωτερικών κρίνεται θετικό. Μαζί του σε εκλόγιμη θέση θα βρεθεί όπως όλα δείχνουν και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος δεν είχε κατέβει στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Σίγουρη πρέπει να θεωρείται παράλληλα η συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς είχαν στενή συνεργασία, καθώς και ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ο οποίος δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές.
Πέραν τούτων τα ονόματά τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να έχουν εξασφαλίσει οι νυν υπουργοί Αριστείδης Μπαλτάς, Χριστόφορος Βερναρδάκης και Νίκος Τόσκας.