Latest News

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Δείτε τι καιρό θα κάνει σήμερα (Αναλυτική πρόγνωση)

Τέλος ο καύσωνας, αλλαγή στο σκηνικό του καιρού για...
σήμερα Δευτέρα. 


Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της δυτικής Ελλάδας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και τα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν στη Θεσσαλία και την Εύβοια λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων η μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.