Latest News

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Europa League: Αποκλεισμός-ντροπή για Παναθηναϊκό, άνετη πρόκριση για ΠΑΟΚ


Ούτε στο ελάχιστο δεν επαληθεύτηκαν οι πανηγυρισμοί των φίλων του Παναθηναϊκού μετά την κλήρωση που είχε φέρει αντιμέτωπη την ομάδα τους με την Καμπάλα από... το Αζερμπαϊτζάν. 
Το 1-1 στον πρώτο αγώνα δημιούργησε τις πρώτες μουρμούρες και ανησυχίες για το μέλλον των «πρασίνων» στο Europa League, όμως αυτό που ακολούθησε στον επαναληπτικό της Λεωφόρου το βράδυ της Πέμπτης μόνο ως ντροπιαστικό μπορεί να χαρακτηριστεί.
Το τελικό 2-2 σήμανε τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού, σε μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές βραδιές του, κάτι που παραδέχτηκε ακόμη και ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Αλαφούζος. Ακολούθησαν σκηνές ροκ στο γήπεδο, καθώς αρκετοί οπαδοί γιούχαραν την ομάδα και το τεχνικό τιμ, ενώ απαίτησαν την απόλυση του Γιάννη Αναστασίου.

Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ με το επιβλητικό 5-0 στις βαλίτσες του δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στην Μπρόντμπι παίρνοντας ένα άνετο 1-1 εκτός έδρας και την πρόκριση για τους ομίλους.

Από την πλευρά του ο Ατρόμητος, δεν κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τα μεγάλα αστέρια της Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία και ηττήθηκε με 3-0. Να θυμίσουμε πάντως ότι τα πάντα είχαν κριθεί από το πρώτο παιχνίδι στο Περιστέρι (0-1), σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε εν πολλοίς από τις αποφάσεις του διαιτητή.


Τι έγινε στα άλλα παιχνίδια
Λίγους μήνες μετά τους πανηγυρισμούς για την έξοδο στην Ευρώποι οι Αγιοι έδωσαν την ευκαιρία στην Μίντιλαντ να κάνει το θαύμα και μετά το 1-1 στο Saint Mary’s να πάρει τη νίκη στη Δανία και την πρόκριση στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης. Η ομάδα του Ρόλαντ Κούμαν είχε την πρώτη ευκαιρία με κεφαλιά του Ζοσέ Φόντε αλλά οι γηπεδούχοι έκοψαν πάνω στη γραμμή. Η Σαουθάμπτον συνέχισε να πιέζει, λίγο αργότερα ο Γουόρντ-Πρόουζ κόπηκε όμως στο 23’ ήρθε το γκολ που τα έκρινε όλα. Ο Μόρτεν Ράσμουσεν πήρε τη μπάλα, εκμεταλλεύτηκε τον χώρο και νίκησε τον Στεκέλενμπορυγκ για το 1-0. Η Μίντιλαντ λίγο έλειψε να κάνει δύο τα γκολ της πριν το ημίχρονο με τον Σίστο και στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον σκόρερ, Ράσμουσεν. Ο Τάντιτς πέρασε αλλαγή και είχε καλή στιγμή στέλνοντας τη μπάλα άουτ, όμως όσο η ώρα περνούσε, οι Δανοί οπισθοχωρούσαν και τελικά κατάφεραν να προκαλέσουν ένα από τα μεγαλύτερα σοκ φέτος στην Ευρώπη.

Εκπληκτική Ντόρτμουντ
Μετά τις συνεχόμενες 4άρες, η Ντόρτμουντ είπε να κάνει τη διαφορά και να βάλει... 7! Το 4-3 υπέρ της από το πρώτο ματς δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για την Οντ, παρόλα αυτά δεν πτοήθηκε και πήρε το προβάδισμα στο 19' με τον Χάλβορσεν, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μονόλογο των γηπεδούχων, που έβαζαν το ένα γκολ μετά το άλλο. Στο 25' ο Μχιταριάν με εκπληκτικό σουτ έκανε το 1-1, ενώ στο 27' και στο 32' ο Ρόις έκανε το 3-1 με εύκολα γκολ. Φυσικά, το ματς δεν επιδέχεται κριτικής, με τους Βεστφαλούς να κυριαρχούν και το 4-1 να έρχεται στο 40' μετά από λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων και πλασέ του Καγκάβα. Στο 51' ήταν η σειρά του Γκουντογκάν να σκοράρει για το 5-1, στο 57' ο Ρόις έκανε χατ τρικ από κοντά, ενώ στο 64' ο Μπεργκ με ωραίο πλασέ έκανε το 6-2, για να σκοράρει η Οντ για πρώτη φορά στην ιστορία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις 5 γκολ συνολικά στο ζευγάρι. Το τελικό 7-2 έκανε ο Καγκάβα στο 90' μετά από ασίστ του Ομπαμεγιάνγκ και η Ντόρτμουντ θα είναι στους ομίλους του Europa League.



Με την ψυχή στο στόμα ο Αγιαξ
​Ο Αγιαξ τα βρήκε σκούρα αλλά χάρη στη νίκη 1-0 στο πρώτο παιχνίδι πέρασε στους ομίλους του Europa League ύστερα από το 0-0 στο δεύτερο σκέλος με την Γιάμπλονετς. Το κλαμπ από την Τσεχία είχε δύο φάσεις για να ανοίξει στο σκορ αλλά ο Σίλεσεν σταμάτησε Βάγκνερ και Τσρνκιτς, ενώ ο Αίαντας απείλησε στο 45’ με τον Βέλτμαν. Στην επανάληψη και το 58’ η Γιάμπλονετς κέρδισε πέναλτι έπειτα από χέρι του Ρίντερβαλντ αλλά ο Σίλεσεν απέκρουσε την εκτέλεση του Γκρέγκους πιάνοντας το πρώτο στην καριέρα του. Η ομάδα του Ντε Μπουρ έμεινε με δέκα στο επόμενο λεπτό εξαιτίας της αποβολής του Μπαζοέρ με δεύτερη κίτρινη, όμως αυτό τελικά δεν της στοίχησε. Ο Ντάικς είχε δοκάρι προς το τέλος τους Ολλανδούς που με την ψυχή στο στόμα κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τους ομίλους.

Δύσκολα η Μπορντό
Το 1-0 του πρώτου αγώνα ήταν πολύ εύθραυστο και αυτό αποδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο Καζαχστάν. Η Καϊράτ προηγήθηκε με 2-0, όμως ο Κρίβελι με γκολ στο 77' έδωσε την πρόκριση στην Μπορντό, που θα δώσει το παρών στους ομίλους του Europa League. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που πριν συμπληρωθεί το 1' πήραν κεφάλι στο σκορ με αυτογκόλ του Γιαμπερέ! Το 1-0 σόκαρε τους παίκτες του Σανιόλ, κάτι που φαινόταν σε κάθε τους ενέργεια. Καζρί (8') και Ποκό (38') ήταν οι μοναδικοί που απείλησαν για την Μπορντό μέχρι το ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να μην ρισκάρουν και απλά να περιμένουν το λάθος των Γιρονδίνων για το δεύτερο γκολ. Το ματς κυλούσε χωρίς φάσεις και στο 66' ήρθε η ψυχρολουσία για τους Γάλλους, όταν ο Κουάτ έκανε το 2-0, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην Καϊράτ! Η κίνηση που άλλαξε το ματς ήρθε στο 69', όταν ο Σανιόλ αποφάσισε να βάλει τον φορμαρισμένο Κριβέλι στη θέση του Ρολάν και ο νεαρός επιθετικός έκανε το 2-1 στο 77'!

Είχαν θράσος οι Σλοβάκοι, αλλά...
Μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, η Αθλέτικ πέτυχε και τον δεύτερο στόχο, την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Ζίλινα, επικράτησε και στο Μπιλμπάο 1-0 χάρη σε ένα τέρμα του Ελουστόντο στο 24'. Οι Σλοβάκοι ήταν εξαιρετικοί και ο Τσμέλικ έκανε δύσκολη τη ζωή των Βάσκων χάνοντας δυο τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ! Ωστόσο, ο Ιάγκο όποτε χρειάστηκε κράτησε το μηδέν. Βέβαια, η Αθλέτικ λίγο πριν το τέλος του ματς θα μπορούσε να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Σουσαέτα δεν βρήκε στόχο. 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Καϊράτ - Μπορντό 2-1
(1’ Γιαμπερέ αυτ., 66' Κουάτ - 77' Κριβέλι)

Γιάμπλονετς - Αγιαξ 0-0

Καραμπάκ - Γιούνγκ Μπόις 3-0
(4’ πεν. Ρίτσαρντ, 43' Ρεϊνάλντο, 61' Ισμαϊλοφ)

Ρούμπιν - Ραμποτνίτσκι 1-0
(35' Κάρλος Εντουάρντο)

Ελσίνκι - Κράσνονταρ 0-0

Βιντεότον -Λεχ Πόζναν 0-1
(57' Κεντζιόρα)

Σεντ Ετιέν - Μιλσάμι 1-0
(15' Κορνινέ)

Τουν - Σπάρτα Πράγας 3-3
(33' Φερέιρα, 50' Μουνσί, 81' Φερέιρα - 10' Ντόκαλ, 21' Χουσμπάουερ, 71' Ναμοϊνέσου)

Ρόζενμποργκ - Στεάουα 0-1
(53' Πόπα)

Μπρόντμπι - ΠΑΟΚ 1-1
(27' Ρασάνι - 21' Κόστα)

Χάιντουκ - Σλόβαν 0-1
(23' Σουράλ)

Παναθηναϊκός Καμπάλα 2-2
(35' Μπεργκ, 78' Νάνο - 6', 80' Ντοντό)

Αλκμααρ - Αστρα 2-0
(80' Ντερ Λίντεν, 85' Μούρεν)

Φενέρμπαχτσε - Ατρόμητος 3-0
(7’, 78' Φερναντάο, 59' Ερκίν)

Βοϊβοντόνα - Πλζεν 0-2
(19' αυτ. Ντζούριτς, 60’ Ντούρις)

Σταντάρ Λιέγης - Μόλντε 3-1
(26' Νοκάρτ, 48' Σαντινί, 95’ Τρέμπελ- 42' Χουσεϊν)

Ντόρτμουντ - Οντ 7-2
(25' Μχιταριάν, 27', 32', 57' Ρόις, 40',90' Καγκάβα, 51' Γκουντογκάν - 19' Χάλβορσεν, 64' Μπεργκ)

Αθλέτικ - Ζίλινα 1-0
(24' Ελουστόντο)

Μίντιλαντ - Σαουθάμπτον 1-0
(28' Ράσμουσεν)

Λέγκια - Ζόρια 3-2
(16' Ρέζνιτσακ, 61’ Γκιγιέρμε, 95’ πεν. Ντούντα - 39' Κομτσόνσφσκι, 66’ Λιουμπένοβιτς)

Σάλτσμπουργκ - Ντιναμό Μινσκ 2-0 (πεν. 2-3).