Latest News

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Παραδέχτηκε ο Χαϊκάλης ότι έχει offshore εταιρεία


Την ύπαρξη off shore εταιρείας παραδέχθηκε μιλώντας σήμερα στο MEGA ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος, όπως λέει...
το κανάλι, φαίνεται πως θα έχει εμπλοκή με την επιτροπή ελέγχου της Βουλής και ενδεχομένως και με την εφορία.
 Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι δεν είχε κέρδη από αυτή, και γι' αυτό δεν τη δήλωσε στο Πόθεν Έσχες του. Όμως ο νόμος απαγορεύει κατηγορηματικά την κατοχή εξωχώριων εταιριών από βουλευτές.
"Δεν πρόκειται για off-shore εταιρία, αλλά μία εταιρία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο, όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτήν την εταιρία, η οποία ουσιαστικά από το 2011 είναι ανενεργή" είπε χαρακτηριστικά το πρωί στο MEGA ο κ. Χαϊκάλης.
Την υπόθεση έφεραν στο "φως" 18 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που φωτογράφιζαν με συνεχείς ερωτήσεις τους στην Βουλή τον Παύλο Χαϊκάλη χωρίς να τον κατονομάζουν. Χθες επανήλθαν δίνοντας αυτή τη φορά τα στοιχεία της εταιρίας, η οποία ονομάζεται Metrofin Limited, με μετοχικό κεφάλαιο 1000 ευρώ και έτος ίδρυσης το 2008, και μάλιστα αυτή τη φορά έστρεψαν τα βέλη τους και προς τον υπουργό κατά τη διαφθοράς, Παν. Νικολούδη.
"Η πολυδιαφημιζόμενη και πολλά υποσχόμενη σύσταση της θέσης του Υπουργού επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, μετά από 8 μήνες, όχι μόνο δεν απέδωσε καρπούς, αλλά αποδείχθηκε άνθρακας. Ένα ακόμη δείγμα του ήθους της αριστεράς" αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ερώτησή τους οι 18 βουλευτές.
Την υπόθεση γνώριζε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, καλύπτοντας τον βουλευτή του κόμματός του και νυν υφυπουργό.
Για ανεύθυνο τρόπο κοινοβουλευτικού ελέγχου έκανε λόγο ο Παναγιώτης Νικολούδης, απαντώντας στα... καρφιά των βουλευτών της ΝΔ, ότι δεν γίνεται καμία προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς.