Latest News

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Στήνουν βάση υποδοχής μεταναστών στον Πειραιά!

Μια "βάση υποδοχής" μεταναστών και προσφύγων ετοιμάζεται να στηθεί μέσα στο επιβατικό λιμάνι ...
του Πειραιά!
Αυτό τουλάχιστον προανανγέλλει η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών η οποία, μάλιστα, απευθύνει μήνυμα σε εθελοντές και εθελόντριες για καλωσόρισμα και παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες που φτάνουν στο λιμάνι από τα νησιά. 
«Μέσα στον Επιβατικό Σταθμό Περικλέους (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1), στήνουμε μια βάση υποδοχής και περίθαλψης των προσφύγων που φθάνουν από τα νησιά ταλαιπωρημένοι, για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Και εξηγεί ότι ο σκοπός της πρωτοβουλίας είναι:
1) Η έκφραση της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας του πειραϊκού λαού προς τους πρόσφυγες.
2) Η παροχή ποικίλων χρηστικών πληροφοριών για τη διευκόλυνση της προσωρινής διαμονής τους και του ταξιδιού τους προς τα σύνορα.
3) Η παροχή άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ενήλικες και παιδιά και, όταν απαιτείται, η παραπομπή τους στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.
4) Η παροχή φροντίδας για τις ιδιαίτερες ανάγκες βρεφών, μικρών παιδιών, εγκύων, αναπήρων και άλλων ευπαθών ομάδων προσφύγων.
5) Η διανομή ειδών ατομικής υγιεινής, διατροφής και ένδυσης
Σημειώνεται ότι στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών συμμετέχουν μέχρι στιγμής το Κοινωνικό Ιατρείο & Φαρμακείο Πειραιά, το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία Αθήνας & Νέας Σμύρνης, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, η Αλληλεγγύη Πειραιά, η Δημοτική Κίνηση Πειραιά «Το Λιμάνι της Αγωνίας», η Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος, η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία», η Αλληλεγγύη για Όλους της Αθήνας, η Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς», η Κίνηση «Σβούρα» Νίκαιας και ενεργοί πολίτες από τον ευρύτερο Πειραιά.
@ Αλήθεια, τι λέει ο Δήμος Πειραιά για την "βάση υποδοχής" μεταναστών και προσφύγων;