Latest News

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Τι κρύβει η απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας; Εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή Πειραιά

Ένα αποκαλυπτικό e-mail για τον τρόπο που δημοτική αρχή Μώραλη αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους λάβαμε, με αφορμή την ανάρτηση για την καθαριότητα του...


Δήμου Πειραιά. (ΕΔΩ)
To e- mail στάλθηκε από το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά το οποίο σημειώνει τα εξής:
"Τι κρύβει η απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας;
Θα γίνεται ακόμα χειρότερα όσο η δημοτική αρχή Πειραιά αντί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και των δημοτών, ασχολείται με το πως θα διασπάσει και θα αποδυναμώσει το Σωματείο Οδηγών - Μηχανικών και Εργ/τών επειδή προφανώς είναι ενεργό, διεκδικεί και αγωνίζεται για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει από την μνημονιακή λαίλαπα.
Είναι φανερό ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Μώραλη
δεν "συμφωνεί" με την απαίτηση του Σωματείου για δικαιοσύνη στους χώρους εργασίας,
δεν "συμφωνεί"  για δίκαιη κατανομή της εργασίας και δίκαιη κατανομή των υπερωριών στους εργαζόμενους και όχι να γίνονται αντικείμενο εκφοβισμού και εκβιασμού
δεν "συμφωνεί" οι εργαζόμενοι να απασχολούνται στην εργασία για την οποία έχουν προσληφθεί και αμείβονται, (πλην εξαιρέσεως των συναδέλφων με βαριές παθήσεις υγείας, πόσοι οδηγοί - τεχνίτες - εργάτες απασχολούνται σε άλλες θέσεις;)
δεν "συμφωνεί" με την αξιοκρατία, για κρίσεις προϊσταμένων και διευθυντών μέσω του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και την τοποθέτηση τους στις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της καθαριότητας, και όχι μέσω ανάθεσης όπως προφανώς την βολεύει.
Η υπηρεσία της καθαριότητας, όπως και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, στηρίζονται στις καθημερινές προσπάθειες των εργαζομένων που ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες, με πληθώρα εργασιακών προβλημάτων και με την άνιση αντιμετώπιση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά προσπαθούν να κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο της υπηρεσίες προς τους δημότες.
Ας σταματήσει λοιπόν η Δημοτική Αρχή του κ. Μώραλη να ασχολείται και να παρεμβαίνει με τα συνδικαλιστικά των εργαζομένων και ας σκύψει πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους εργασίας (πρόσφατο το εργατικό ατύχημα εργαζόμενου της Δ/νσης Οδοποιίας που του στοίχησε τα δάκτυλα του ποδιού του από την μη προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας) προκειμένου να εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες των δημοτών του Πειραιά.
Η απαξίωση των υπηρεσιών καθώς και οι μνημονιακές νομοθετικές ρυθμίσεις (αρ.61 ν.3979/2011 και ν.4024/12) είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούν δήμαρχοι για να ιδιωτικοποιήσουν υπηρεσίες των Δήμων και ειδικά της καθαριότητας, μήπως αυτός είναι ο στόχος της Δημοτικής Αρχής και ξεκίνησε από την διάσπαση ίσως του πιο δυναμικού σωματείου ώστε να μην βρει αντιστάσεις στους σχεδιασμούς της;".
@ Αλήθεια, τι λέει η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη για την απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας, όπως καταγγέλλουν από το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά στο Reportaz Net;