Latest News

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Καλά ο Δήμος Πειραιά δεν έχει κοινωνικές υπηρεσίες;

Την ώρα που ο Πειραιάς είναι πλέον πόλη υποδοχής μεταναστών, ο δήμος ακυρώνει τις κοινωνικές υπηρεσίες και την ΚΟΔΕΠ, καθώς για να μαζέψει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες επέλεξε να συνεργαστεί...
με ιστοσελίδα!
"Ο Πειραιάς είναι πλέον πόλη υποδοχής μεταναστών.Χιλιάδες μετανάστες φθάνουν καθημερινά στον Πειραιά, άσχετα αν οι οδηγίες τους και η επιθυμία τους είναι να οδηγηθούν στα βόρεια σύνορα και να φύγουν από τη χώρα μέσω Αθηνών". 
Τάδε έφη ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος αποδέχτηκε πια ότι ο Πειραιάς εμπλέκεται στη διαδικασία μεταφοράς των προσφύγων. (Κάτι το οποίο γράφουμε εδώ και μήνες). 
Ο δήμαρχος επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της  Β΄ Δημοτικής Κοινότητας και προσέφερε ρούχα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης, για τους πρόσφυγες που φθάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας.

Η κοινωνική αυτή δράση για τους πρόσφυγες θα περίμενε κανείς πως θα ανήκε στο Δήμο Πειραιά, αλλά έγινε ύστερα από πρωτοβουλία ιστοσελίδας, της οποίας παραχώρησε τον χώρο για να συγκεντρώσουν τα είδη πρώτης ανάγκης!
"Μακάρι να γίνει κάτι παρόμοιο και σε άλλους Δήμους» δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος πιθανόν δεν γνωρίζει ότι οι άλλοι δήμοι αναλαμβάνουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες χωρίς να χρειάζεται να συνεργαστούν με κάποια ιστοσελίδα, αλλά με εθελοντικές οργανώσεις.(ΕΔΩ) 
Αν πάλι ήθελαν σώνει και καλά συνεργασία με ΜΜΕ γιατί δεν την έκαναν με το "Κανάλι 1" που έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για το προσφυγικό με γνωστό κι αγαπημένο αραβικό δελτίο ειδήσεων; Πιθανόν πρόλαβαν και το πρότειναν από την ιστοσελίδα και η δημοτική αρχή το δέχτηκε αμέσως χωρίς να καταλάβουν ότι μ' αυτό τον τρόπο ακυρώνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και της ΚΟΔΕΠ, αλλά και το δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά.
@ ΤΟ ΕΠΙΚΟ είναι ότι το "ΚΑΝΑΛΙ 1" προβάλλει αυτή τη δράση με την ιστοσελίδα,αλλά μάλλον δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό...