Latest News

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

"Noor 1": Ποιοι χρηματοδότησαν την επιχείρηση διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης


Την άκρη του χρήματος φαίνεται ότι αναζητούν οι εισαγγελικές αρχές για να βρουν τους χρηματοδότες πίσω από την επιχείρηση διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης
συνολικής αξίας 40.000.000 ευρώ, ενώ σήμερα ξεκίνησε και διεκόπη η δίκη για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» στα δικαστήρια του Πειραιά.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 
Ειδικότερα, η  Εισαγγελία Πειραιά παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας να διερευνηθεί το αν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της νομιμοποίησης προϊόντων από εγκληματικές ενέργειες. Στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκαλύφθηκε ότι η ανακρίτρια Πειραιά Μαρία Σκάρπου, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του Noor1, έστειλε στην εισαγγελία έγγραφα της δικογραφίας, ζητώντας να διερευνηθεί ποιος χρηματοδότησε την επιχείρηση διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης συνολικής αξίας 400.000.000 ευρώ. 

Με βάση το έγγραφο της ανακρίτριας, η Εισαγγελία Πειραιά παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας να διερευνήσει αν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της νομιμοποίησης προϊόντων από εγκληματικές ενέργειες. 

Δεν αποκλείεται στην πορεία της έρευνας για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος να εμπλακούν με την ιδιότητα του υπόπτου άτομα που είναι ήδη υπόδικοι στην πολύκροτη υπόθεση του «Νοοr 1». Παράλληλα η Εισαγγελία Πειραιά διερευνά αν το ναρκοπλοίο έκανε και λαθρεμπόριο καυσίμων. 


Η δίκη
Στο μεταξύ, αρχίζει σήμερα - εκτός απροόπτου- η δίκη των 24 προφυλακισμένων για την υπόθεση διακίνησης 2 τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα, με το πλοίο Noor-One τον περασμένο Ιούνιο. 
Οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην εισαγγελία Πειραιά. Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 33 άτομα και αναμένεται να καταθέσουν και 12 μάρτυρες.
Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνεται ο πλοιοκτήτης του Noor-One, η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ένας έμπορος αυτοκινήτων, 11 μέλη του πληρώματος του πλοίου όλοι Ινδοί και 5 Τούρκοι υπήκοοι.