Latest News

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ο επιζών Ρώσος πιλότος: Δεν παραβίασα και δεν έλαβα καμία ειδοποίηση

Ο δεύτερος πιλότος του ρωσικού Su-24, που καταρρίφθηκε από τουρκικό μαχητικό επιμένει ότι το αεροπλάνο του δεν εισήλθε στον εναέριο χώρο...
της Τουρκίας και ότι δεν του δόθηκε καμία προειδοποίηση από τους Τούρκους για παραβίαση πριν την κατάρριψη. Ο πιλότος κατάφερε να διαφύγει από την επικίνδυνη ζώνη μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους και βρίσκεται πλέον στη ρωσική βάση.   
MORE: Rescued pilot of downed Su-24 says his plane didn't cross into Turkey’s airspace
Embedded image permalink

 «Είναι αδύνατο να παραβίασα τον εναέριο χώρο τους, ακόμη και για ένα δευτερόλεπτο," είπε ο Κονσταντίν Μουράκτιν στο κανάλι Rossiya 1. "Πετούσαμε σε υψόμετρο 6.000 μέτρων σε τελείως καθαρό καιρό και είχα πλήρη έλεγχο όλου του ίχνους της πτήσης μου", πρόσθεσε από τη ρωσική βάση της Λατάκια όπου βρίσκεται.    

 User Actions
FSA video claims Russian-made helicopter hit with US-made TOW missile near Su-24 crash site
«Στην πραγματικότητα δεν υπήρξαν καθόλου προειδοποιήσεις . Ούτε μέσα από ραδιοσυχνότητες, ούτε οπτικά...Αν ήθελαν να μας προειδοποιήσει, θα μπορούσαν να έχουν "καθίσει στο φτερό μας" », δήλωσε ο Murakhtin, ο οποίος αυτή τη στιγμή αναρρώνει στην αεροπορική βάση της Ρωσίας, στη βόρεια Συρία.       
«Όπως έγινε, το βλήμα χτύπησε το πίσω μέρος του αεροπλάνου μας από το πουθενά. Δεν είχαμε καν χρόνο για να κάνουμε ελιγμό ", είπε.   
Η 39χρονος πιλότος που έχει βραβευτεί σε αεροπορικό διαγωνισμό το 2014, είπε ότι θα ζητήσει να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή μόλις αναρρώσει.  "Θα πρέπει να ξεπληρώσω το χρέος στον καπετάνιο μου", τόνισε.   Ο Μουράκτιν διασώθηκε από Ρώσους κομάντος που επιχείρησαν στην περιοχή όπου κατέπεσε το μαχητικό. Ο άλλος πιλότος πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου από Τουρκμένους αντικαθεστωτικούς ενώ έπεφτε με το αλεξίπτωτο.