Latest News

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Όσοι βαριούνται, μπορούν να πάνε σπίτι τους!

Ολοένα και πιο συχνά ακούγονται γκρίνιες δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού της πλειοψηφίας "Πειραιάς Νικητής" για τη διάρκεια των συνεδριάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο...
του Πειραιά.
Τα παράπονά τους μετέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Δαβάκης, ο οποίος ζήτησε η συζήτηση στα προ ημερησίας να μην ξεπεράσει τη μιάμιση ώρα! 
Γιατί -λέει- ορισμένοι διαμαρτύρονται ότι κρατάει πολύ και δεν μπορούν να παραμείνουν για να ψηφίσουν τα θέματα της ημερησίας...
(Προφανώς, ενοχλούνται από τις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης).
Εκείνος όμως που πληρώνει την γκρίνια των συμβούλων της πλειοψηφίας είναι ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης. Τώρα τελευταία, μάλιστα, τον έχουν βάλει στο λούκι ν' απαντά ύστερα από ένα ολόκληρο γύρο θεμάτων που έχουν θέσει από τις έξι παρατάξεις της αντιπολίτευση. Έτσι, μπορεί για αρκετή ώρα ν΄ ασκείται κριτική στη δημοτική αρχή και μετά να έρχεται η σειρά του δημάρχου να δώσει απαντήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να "χάνεται" σε μεγάλο βαθμό, η άποψη της δημοτικής αρχής 
(Ποιος μπορεί να καθίσει να περιμένει μισή ή μία ώρα για ν' ακούσει τι θα πει ο δήμαρχος, ιδίως όταν παρακολουθεί μέσω web tv τη συνεδρίαση;)
Η τακτική αυτή είναι λάθος και αδικεί τον δήμαρχο, ο οποίος  επιβάλλεται να είναι ο πρωταγωνιστής των συνεδριάσεων. Τουλάχιστον αυτό σύμφωνα με τον κανονισμό, που του δίνει το δικαίωμα να παίρνει το λόγο όποτε αυτός κρίνει ότι χρειάζεται να μιλήσει στη συνεδρίαση. 
Το ίδιο ισχύει και για το πρωτόγνωρο στα δημοτικά πράγματα του Πειραιά πως θα απαντούν γραπτώς σε ορισμένα θέματα για να μην χάνουν χρόνο! (Καλά, το γεγονός ότι θα μένει η εντύπωση πως αποφεύγουν να δώσουν απαντήσεις και προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να βρουν τι να πουν, το έχουν σκεφτεί αν θα είναι καλό για την εικόνα της δημοτικής αρχής;)   
Αν κάποιοι βιάζονται και θέλουν να φύγουν, τότε είναι πρόβλημα τους και δεν μπορούν ν' αναγκάσουν να σιωπήσουν όσους θέλουν να μιλήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Άλλωστε, αν σκεφθεί κανείς ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει μία ή το πολύ δύο φορές το μήνα, η διαμαρτυρία τους φαίνεται να είναι υπερβολική, αδικαιολόγητη και προσχηματική. 
Το χειρότερο είναι να μην έχουν καταλάβει ούτε το ρόλο τους, αλλά ούτε που βρίσκονται γιατί δεν μπορεί να λένε δημόσια ότι θέλουν να τελειώνουν με τα θέματα, λες και κάνουν κάποια αγγαρεία. 
Σε κάθε περίπτωση, όσοι βαριούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν τους κρατά κανείς με το ζόρι και μπορούν να πάνε στα σπίτια τους...
@ Δηλαδή, τι θα κάνατε αν είχατε την Κωνσταντοπούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, γατάκια;