Latest News

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Σχολεία-παγίδες για τους μαθητές στο Δήμο Πειραιά

Σε επικίνδυνα σχολικά κτίρια με σοβαρές ελλείψεις, απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα τα παιδιά...
του Πειραιά.

Την ώρα που οι μαθητές και μαθήτριες αναγκάζονται να φοιτούν σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια που εγκυμονούν κινδύνους ακόμα και για τη σωματικής τους ακεραιότητα, αφού ο Δήμος Πειραιά σηκώνει τα χέρια ψηλά υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για όλες τις επισκευές των σχολείων της πόλης. 

Τα προβλήματα στις υποδομές των σχολικών κτιρίων έφερε ξανά στην επιφάνεια με την πρώτη σοβάδων από το ταβάνι την ώρα των εξετάσεων στο ΙΕΚ Πειραιά, που στεγάζεται στο κτίριο της πρώην ΣΚΥΠ στο Νέο Φάληρο.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό στο συγκεκριμένο σχολικό κτίριο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες,το ίδιο πρόβλημα είχαν αντιμετωπίσει οι σπουδαστές και πέρσι όταν έπεσε ξανά σοβάς από το ταβάνι την ώρα του μαθήματος. Ωστόσο φαίνεται πως εδώ και ένα χρόνο δεν έγιναν οι απαραίτητες και αναγκαίες επισκευές με αποτέλεσμα το σχολικό κτίριο να παραμείνει στην ίδια κατάσταση.
Υπενθυμίζεται ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στο 7ο Γυμνάσιο Πειραιά  τον Απρίλιο του 2015, όταν ξεκόλλησε ένα κάγκελο και έπεσε σε μαθητής που τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπως είχε αποκαλύψει το Reportaz Net (ΕΔΩ)

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ


Το θέμα με την πρόσφατη πτώση σοβάδων στο ΙΕΚ Πειραιά παρουσιάστηκε από το τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ενώ συζητήθηκε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. 


"Ο δήμος Πειραιά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο σύνολο των επισκευών των σχολικών κτιρίων της πόλης"  παραδέχτηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, επικαλούμενος την έλλειψη κονδυλίων για την συντήρηση και επισκευή των σχολείων της πόλης.


Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές και μαθήτριες θα συνεχίσουν να κάνουν μαθήματα σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια τους μέχρι να βρεθούν και να διατεθούν τα σχετικά κονδύλια από το Δήμο Πειραιά...