Latest News

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Πως θα βρουν λεφτά για τα δικαστήρια του Πειραιά

Τελικά μάθαμε ποιοι είναι οι δύο "εναλλακτικοί" τρόποι για τη χρηματοδότηση της μεταστέγασης των δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο-γιαπί...
της Ραλλείου(ΕΔΩ)
Αυτό που δεν έλεγαν από το Δήμο Πειραιά, αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος απαντώντας, σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Σταματάκη στη Βουλή.
Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι  εξετάζονται δύο εναλλακτικά σενάρια, είτε η ένταξη του έργου στον Προϋπολογισμό ώστε να χρηματοδοτηθεί από εκεί είτε η διασφάλιση χρηματοδότησης μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Μάλιστα, όπως είπε, εντός της εβδομάδας  αναμένεται να οριστικοποιηθεί η λύση της χρηματοδότησης  για την αποπεράτωση του κτιρίου της πρώην Ραλλείου σχολής, προκειμένου να στεγαστούν τα δικαστήρια του Πειραιά.
Σημειώνεται ότι το κόστος της μεταστέγασης των δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο της Ραλλείου υπολογίζεται σε πάνω από  20 εκατομμύρια ευρώ ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για την ολοκλήρωση των εργασιών από την δημοπράτησή του έργου  (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)
@ Προς το παρόν, πάντως, μάθαμε τους δύο εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης με προτιμότερη την ένταξη του έργου στον κρατικό Προϋπολογισμό, κάτι που σύντομα θα δούμε αν θα γίνει πράξη. 
Για τα υπόλοιπα, βλέπουμε...